Rețetă pentru tocană de post, ca la mănăstire! Tocana de legume a călugărilor


Fiind în perioada de post, credincioșii caută alternative pentru alimentele din carne. Tocana de legume pare a fi rețeta perfectă acestei perioade pentru toate gospodinele, fiind ușor de preparat..

Rețetă de tocană de legume, ca la mănăstire

Tocana de legume este un preparat simplu care se poate găti într-un timp scurt. Este nevoie doar de legume, iar mâncarea va fi una de un gust aparte, exact ca la mănăstire.

Ingrediente necesare

  • 1 kg de morcovi
  • 1 kg de ardei kapia
  • 1 kg de gogoşari
  • Pastă din 3 kg de roşii ușor moi, opărite
  • 4 sau 5 ardei copţi
  • 300 ml de ulei
  • Sare și piper
  • Ienibahar și foi de dafin - opțional

Mod de preparare

Prima dată se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se curăță morcovul, iar mai apoi dă pe răzătoarea mare. Într-o crăticioară, se pune uleiul la încins și se adaugă ceapa tocată alături de morcovul ras. Se pune o linguriță de sare și se dă focul la mic până ce legumele se înmoaie.

Separat, se curăță ardeii și gogoșarii de semințe, apoi se taie în fâșii. După ce morcovul și ceapa s-au călit, se adaugă și ardeii în cratiță. Roșiile se opăresc și se pasează. Pasta obținută se pune peste legume și se lasă la fiert pentru jumătate de oră. Se asezonează cu sare, piper sau foi de dafin.

Tocana se mai lasă la fiert 10-15 minute, apoi este gata. Ea se poate depozita în borcane sterilizate și, după ce se pune capacul, se întorc invers pentru 5 minute. Se pot înfășura într-o pătură groasă și se depozitează în cămară, într-un loc ferit de soare.

Secretul călugărilor pentru cea mai bună tocană de legume

La mănăstire se prepară multe preparate, iar fiindcă postul se respectă cu strictețe, călugării fac o mâncare delicioasă. Mulți turiști care au mers în aceste locuri au lăudat mâncarea, având un gust de excepție. Pe lângă iubirea și dedicarea cu care aleg să prepare hrana, ei folosesc alimente naturale, de multe ori, cultivate chiar de ei.

Comentarii Facebook