Prăjitură Clafoutis cu cireșe. Prăjitură franțuzească, o adevărată delicatesă de pregătit în weekend


Prăjitură Clafoutis cu cireșe este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi franțuzești. Prăjitura se face extrem de rapid, ai nevoie doar de câteva ingrediente și este foarte delicioasă.

Prăjitură Clafoutis cu cireșe. O delicatesă numai bună de degustat în weekend

Clafoutis seamănă cu o budincă și se poate prepara cu mai multe fructe, dar cea mai bună variantă este cea cu cireșe. Este un desert franțuzesc, extrem de iubit și apreciat pentru gustul său minunat. Această prăjitură are o textură densă, fiind destul de asemănătoare cu o budincă. Clafoutis are o aromată specială datorită cireșelor. Pentru prepararea acestuia puteți folosi cireșe întregi, cu tot cu sâmburi, dar puteți să le scoateți și sâmburii, mai ales dacă o pregătiți pentru cei mici.

cherry-clafoutis-1200.jpg

Toată familia va fi foarte încântată de această prăjitură, deoarece are un gust unic și savuros. Și unde mai pui că rețeta este foarte simplă și ușor de preparat. Clafoutis se mai poate pregăti și cu alte fructe: vișine, prune, căpșuni, caise sau piersici. Orice variantă ați alege, desertul este delicios și merită încercat. În plus, prăjitura merge de minune în zilele toride de vară alături de o cupă de înghețată. Este extrem de răcoritoare, iar acest lucru se datorează fructelor delicioase.

Prăjitură Clafoutis cu cireșe. Ingrediente

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara această rapidă și delicioasă prăjitură a francezilor pe care familia ta, cu siguranță, o va adora:

  • 500 g de cireșe
  • 240 ml lapte
  • 130 g de făină
  • 100 g de zahăr
  • 50 g de unt topit
  • 4 ouă
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • puțină sare

Prăjitură Clafoutis cu cireșe. Mod de preparare

Trebuie să menționăm că în rețeta originală nu se scot sâmburii cireșelor, deoarece aceștia emană o aromă de migdale și în acest mod nu-și lasă zeama în aluat, dar noi vom pregăti această prăjitură cu cireșe fără sâmburi, deoarece este mai simplu de mâncat. După ce ați pregătit cireșele, acestea se așează într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu puțină hârtie de copt.

După ce am acoperit tava cu cireșe, într-un bol mai mare se adaugă făina, zahărul, zahărul vanilat, sarea și amestecăm puțin cu ajutorul unui tel. Ulterior se adaugă laptele, ouăle, untul topit și continuăm să amestecăm toată compoziția până se omogenizează totul. Aluatul este asemănător celui de clătite.

Cherry-Clafoutis-8.jpg

Compoziția rezultată se toarnă peste cireșele din tavă. Aceasta se introduce la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 160 de grade Celsius pentru o perioadă de 40 - 50 de minute. Veți observa că prăjitura începe să se rumenească și să crească destul de mult, dar după ce se răcește își va reveni la normal.

Prăjitura se servește rece și se decorează cu pudră de zahăr. Merge de minune cu înghețată alături în zilele caniculare ale anotimpului de vară. Arată minunat, iar gustul e senzațional. Poftă bună!


Comentarii Facebook