Ingredientele din salată care trebuie evitate pentru dietă - Șapte dintre ele sunt adevărate bombe calorice


Salatele se regăsesc printre felurile principale de mâncare în rândul persoanelor care țin diferite diete de menținere sau reducere a greutății. Românii fac deseori greșeala de a adăuga diferite ingrediente în salate, din dorința de a obține o salată sățioasă și cu un gust mai bun.

Printre ingredientele nerecomandate pentru pentru menținerea dietelor se regăsesc ingrediente precum brânza, nucile, bucăţile de bacon prăjit sau crutoanele.

Baconul

Nutriționiștii recomandă evitarea includerii baconului prăjit în salate, deoarece poate aduce preparatului circa 400 de calorii şi 30 de grame de grăsime. Mai mult, aceștia atrag atenția că baconul foarte procesat are la bază grăsimi trans, sare şi chiar zahăr.

Alternative crocante pot fi ridichile sau ardeiul gras.

Crutoanele

Românii care se străduiesc cu menținerea sau reducerea kilogramelor ar trebui să evite total crutoanele în salată. Specialiștii susțin că aceste crutoane, care de cele mai multe ori sunt prăjite, în combinație cu salata aduc foarte multe calorii, dar şi câteva grame de grăsime nesănătoasă.

Prăjelile

Prăjelile sunt și ele pe lista ingredientelor care pot transforma salata într-o bombă calorică. În această categorie este inclus puiul, peștele sau creveții. Experții atrag atenția că aceste ingrediente care în mod normal sunt sănătoase pot deveni un pericol pentru dietă atunci când sunt scăldate la propriu în ulei, ori tăvălite printr-un strat generos de făină și pesmet.

Maioneza & alte dressing-uri cremoase

Pe lista ingredientelor care nu au ce să caute în salată se află și dressingurile cremoase și maioneza. Nutriționiștii spun că aceste sosuri din comerț zădărnicesc toate eforturile de menținere a greutății deoarece sunt pline de calorii și grăsimi.

De exemplu, un pliculeţ de maioneză conţine între 110 şi 150 de calorii, cam cât are o salată. Cu toate acestea, astfel de sosuri pot fi înlocuite cu o vinegretă sau un sos de iaurt cu puţină zeamă de lămâie.

Mezelurile

Mezelurile și șunca sunt de evitat în salată, pentru cei ce țin la greutatea lor. Fie că este vorba despre şunca de Praga, cea de pui ori de curcan, acestea nu au ce să caute în salate  pentru că sunt hiperprocesate şi aduc acele proteine de care organismul are nevoie, ci doar calorii, grăsime şi sare.

Nucile glazurate

Nucile glazurate nu au ce să caute în salate, deoarece aduc organismului o cantitate suplimentară de zahăr, care nu face decât să  crească pofta de mâncare şi alimenteze dependenţa de dulce.

Brânza

Brânza nu este neapărat o alegere nepotrivită, însă, nutriționiștii subliniază faptul că trebuie acordată atenție sortimentului și cantității. De exemplu, brânza cheddar are un conţinut ridicat de calciu şi proteine, însă vine la pachet cu multe grăsimi saturate.

Specialiștii în nutriție susțin că porţia corectă de brânză dintr-o salată ar fi jumătate din cea de carne, spre exemplu, o salată poate conține 70 de grame de telemea sau 30-35 de grame de parmezan sau caşcaval.

Comentarii Facebook