Ce ceaiuri se recomandă în funcție de diferite probleme de sănătate, și nu numai. Cel de ghimbir, bun pentru digestie


Este cunoscut faptul că ceaiurile aduc multe beneficii pentru sănătatea organismului uman. Iată ce ceaiuri trebuie băute în funcție de posibilele probleme întâlnite în viața de zi de zi. 

Dacă trezitul devreme este o problemă constantă, atunci se recomandă o cană de ceai de matcha sau ceai de mentă. Aceste ceaiuri ajută trezire și oferă o dispoziție bună.

Ceaiul de mușețel ajută la calmare, deci este considerat eficient pentru persoanele care au probleme în a adormi seara.

Această perioadă din an vine cu răceli pentru multe persoane. Două remedii care ajută la vindecarea răcelilor sunt ceaiul de echinacea sau ceaiul alb.

Pentru digestie există două ceaiuri care sunt bune și care merită încercate măcar o dată. Este vorba despre ceaiul de lămâie și ceaiul de ghimbir. Aceste băuturi aduc multe beneficii pentru sănătate.

Pentru cura de detoxifiere, adică pentru cura de slăbire sunt bune două ceaiuri, care pot fi încercate. Este vorba de ceaiul de păpădie sau ceaiul de urzică, care sunt extrem de benefice.

Dacă e vorba de stări de rău sau greață, atunci e nevoie fie de ceaiul de ghimbir, ori de ceaiul de fenicul. Aceste băuturi aduc multe beneficii pentru sănătate.

Ce ceaiuri trebuie băute pentru lipsa de energie, constipație sau stres

Dacă există o stare slăbiciune și lipsă de energie, atunci ceaiul de mentă sau ceaiul verde sunt cele mai eficiente pentru regenerarea energiei. De altfel, ceaiul verde este bun și pentru slăbit, însă nu este neapărat indicat să-l consumi de multe ori pe zi.

Dacă e vorba de o constipație, ceaiul de chimen sau ceaiul de psyllium sunt remedii eficiente. Aceste două ceaiuri aduc multe beneficii pentru sănătatea corpului uman.

Dacă e vorba de prea mult stres cauzat din diferite probleme de zi cu zi, atunci ceaiul negru sau ceaiul de rooibos sunt recunoscute ca fiind ceaiuri calmante. 

Comentarii Facebook