Specialista în nutriție, Mihaela Bilic, a dezvăluit care este alimentul cu puține calorii, care înlocuiește pâinea: „Merită încercat!”


Pâinea este unul din alimentele care nu lipsesc niciodată din gospodăriile românilor, și nu numai. Există însă, o alternativă mai sănătoasă, dezvăluie Mihaela Bilic.

Chiar dacă pâinea are o mulțime de beneficii, mulți experți sunt rezervați în a recomanda consumul produsului de panificație. Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă un produs care înlocuiește cu succes pâinea. Ea susține că are mult mai puține calorii.

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați medici nutriționiști de la noi. Dacă ne îndrumă, de fiecare dată, către alimente sănătoase, iată că și de această dată a făcut la fel. Specialistul în nutriție a găsit un înlocuitor pentru pâine.

Alimentul care înlocuiește pâinea

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a precizat că există un aliment cu care putem înlocui pâinea din casă. Este vorba de porumb expandat.

„Porumb…altfel. Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați! Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut. Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii! Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!”, a scris Mihaela Bilic, recent, pe rețelele de socializare.

Mihaela Bilic a explicat că aceste discuri formate din porumb sunt foarte bune pentru menținerea siluetei. Chiar dacă sunt benefice pentru organism, ele nu trebuiesc consumate într-o cantitate exagerată.

„Ce înseamnă o porție corectă de oleaginoase? 30 grame!! Un astfel de ambalaj, care să conțină o porție corectă, nu mai există decât în avion. Când cumperi semințe, migdale, alune, fistic sau caju de la supermarket, punga are minim 100 g și peste 600 calorii. Chiar dacă sunt sănătoase, fructele oleaginoase îngrașă foarte tare! Atenție mare la cantitate, mâncați cât încape într-o palmă”, mai spune Mihaela Bilic.

Comentarii Facebook