Scandal urât pe numele Compact, după moartea lui Leo Iorga! Soția lui îl acuză dur pe Paul Ciuci


Numele Compact este disputat în justiție între văduva lui Leo Iorga, urmașii și alți membri ai legendarei trupe, și Paul Ciuci, cel care a înregistrat pe numele lui la OSIM formația.

Leo Iorga a murit pe 2 noiembrie 2019, după ce s-a luptat vreme de opt ani cu o boală necruțătoare, cancerul pulmonar. Acum, fosta lui soție, Paula Iorga, face precizări, vis-a-vis de procesul pe numele Compact, care se întinde, deja, de aproape șase ani.

Este bătălia pe numele Compact, pentru că Ciuci a pierdut și a făcut, din nou, recurs. Prima dată, Ciuci i-a interzis lui Leo să mai spună ex-Compact. Adică, să-i șteargă istoricul, CV-ul, ceea ce nu se poate. Pentru că, se știe clar, există materiale … Leo a suferit foarte tare din cauza asta și de aceea s-a declanșat și cancerul”, a spus Paula, pentru cancan.ro.

Aceasta l-a acuzat pe Ciuci că și-ar fi păcălit colegii de trupă, cu înregistrarea la OSIM. ”Ciuci, practic, și-a păcălit colegii de trupă să-i dea împuternicire, că la OSIM nu a înregistrat Compactul și, la un moment dat, dacă nu mai plătești această înregistrare… A avut ceva relații să-l anunțe pe Ciuci că nu s-a mai plătit. Și atunci și-a păcălit colegii de trupă, i-au dat împuternicire și el a înregistrat Compact pe numele lui, nu pe numele colegilor. De aceea e și OSIM în acest proces. Despre asta este vorba”, a continuat Paula Iorga.

Noi avem, din prima sentință, dreptul la numele Compact. Pentru că toți care au contribuit la brandul Compact au dreptul să-și inființeze propria formație cu același nume, până una, alta.

Paul Ciuci a fost chemat în Compact, în 90, pentru că aveau nevoie de un chitarist. El a refuzat, că el voia să fie de toate, ca de obicei: compozitor, interpret, chitarist, adică 3 în 1. Dar pretențiile, între timp, au crescut și nu se mai putea să te întorci la ce a fost.

Ce a fost a lui a fost înainte de plecarea lui în America, când i-a lăsat pe ăștia cu fundul în baltă. Și vii tu după Revoluție să erijezi că tu ești Compact. Și a plecat din nou, l-a hulit lumea cu roșii, prin Suedia, cu Sfinx-ul, prin Olanda, pe unde a fost și s-a întors în 96 și, uite așa, că toți sunt morți, Dumnezeu să-i odihnească, au hotărât, ”hai să-l luăm pe ăsta”, dar ăsta voia să-i dea pe ăia afară.

Și cam asta s-a întâmplat și, de atunci, a început nebunia. Cu interdicție judecătorească, să nu mai folosească numele Compact vreodată. Urât, foarte urât. Dar nu poți șterge istoria. Mai ales că noi am scris istorie în rock-ul românesc. E un stupid. Un paranoic și ce să-i faci, dacă e așa!”, a mai dezvăluit Paula Iorga.

Comentarii Facebook