Rutina de beauty acasă: cum o structurezi


Rutina de beauty poate fi momentul tău de relaxare şi stare de bine. Aceasta este esenţială pentru a-ţi îngriji pielea şi a avea grijă atât de aspectul tău, cât şi de sănătate.

Descoperă câteva idei pentru a structura cât mai uşor rutină de beauty:

Începe cu o curăţare delicată a pielii

O rutină corectă de îngrijire poate începe cu o curăţare delicată a pielii. Pentru ten, este o idee inspirată să alegi un cleanser blând, adecvat tipului tău de ten. Foloseşte cleanserul, fie el spumă, gel sau cremă, atât dimineaţa, cât şi seară. Dacă foloseşti SPF sau machiaj, nu te poţi baza doar pe cleanser pentru demachiere. Vei avea nevoie şi de un produs ce poate îndepărta uşor urmele de make-up şi SPF, precum apa micelara sau un cleansing balm. Produsul pentru demachiere se poate aplica doar seara, înainte de gelul, spumă sau crema de spălare.

Curăţarea tenului nu este singura care contează. Alege şi pentru pielea de pe corp un produs potrivit, care să nu irite şi să nu usuce excesiv epiderma. În prezent, există o mulţime de branduri ce oferă geluri, creme şi uleiuri de dus cu formule atent alese, fără iritanţi.

Adăugă produsele pentru ten de care ai nevoie

După curăţarea tenului, poţi trece la aplicarea produselor pentru pielea feţei. Cea mai bună soluţie este să apelezi la medicul dermatolog dacă îţi doreşti produse care să trateze anumite probleme ale tenului, precum acneea sau melasma. Doar medicul specialist îţi poate oferi cea mai bună schema de tratament, care să corespundă nevoilor tale.

În general, o rutină minimalista pentru ten poate include un produs de hidratare şi un produs care să ofere luminozitate pielii, cu efect antioxidant, precum vitamina C. Nu ai nevoie de o mulţime de creme şi seruri pentru a avea o piele sănătoasă şi fericită.

De asemenea, alege întotdeauna produse cu ingrediente ce au rezultate dovedite. Printre acestea se număra ceramidele, vitamina C, acidul ferulic, acidul azelaic, niacinamida sau acidul hialuronic. Produsele pentru ten nu ar trebui să conţină alcool denaturat, uleiuri esenţiale sau parfum, deoarece acestea sensibilizează tenul. Vestea bună este ca o mulţime de branduri de top oferă acum produse pentru ten fără iritanţi.

Dacă nu ştii ordinea corectă pentru aplicarea produselor pe ten, atunci trebuie să ştii că poţi aplica produsele în funcţie de textura lor. Începe cu cele mai apoase şi sfârşeşte rutină cu cele mai cremoase. Spre exemplu, după curăţare poţi aplica un toner, mai apoi un ser, iar la final o cremă.

Nu uita de SPF

Protecţia solară este esenţială în orice tip de rutină de skin care. Razele soarelui dăunează grav pielii, în special atunci când te expui zilnic sau atunci când soarele este foarte puternic. De aceea, adaugă un produs cu SPF în rutină ta de zi, indiferent de anotimp. Acesta te va ajuta să previi îmbătrânirea pielii şi neplăcutele riduri. 

Ai grijă de părul tău

Rutina de îngrijire nu trebuie să fie doar despre ten. Părul are şi el nevoie de îngrijire. Începe prin a alege şamponul, balsamul şi masca sau tratamentul care corespund nevoilor părului tău. Este o idee bună să alegi produse profesionale, fie că ai păr creţ sau drept, vopsit său natural.

Pentru o coafură rapidă şi lejeră, poţi folosi o perie rotativă. Peria rotativă Babyliss este o super alegere dacă îţi doreşti un aparat uşor de folosit. Poţi să utilizezi peria rotativă Babyliss pentru mai multe tipuri de coafuri, de la bucle şi până la drept. În plus, o perie rotativă Babyliss se transporta uşor şi o poţi lua cu tine şi în vacanţă.

În afară de peria rotativă Babyliss, mai poţi alege şi modele de la alte branduri de renume. Încearcă o perie rotativă Rowenta, Remington sau Philips pentru un look impecabil, indiferent de tipul de păr.

Inspiră-te din sfaturile de mai sus pentru a avea o rutină de beauty completă şi adaptată nevoilor tale, indiferent de vârstă sau ocupaţie.

Comentarii Facebook