”Mi-a fost ciudă!” - Turistă din România a crezut că e în Elveția, când a intrat în Bulgaria: ”Înțeleg de ce românii duc banii în altă țară”


O bloggeriță din România a mers în vacanță în Bulgaria, profitând de zilele libere, și pe drum a fost ”lovită” de veșnica întrebare: ”De ce toți acești români au preferat să-și ducă banii în altă țară?”.

Răspunsurile la această întrebare au venit imediat ce a trecut granița și a văzut drumuri impecabile, iarba tunsă pe marginea străzilor. Aceasta a spus că a crezut inițial că e în Elveția, dar era în Bulgaria. 

Tot ce-ați văzut pe net și la tv legat de cozile de la ieșirea spre Bulgaria sunt bani care puteau rămâne în România. Luăm curba să ne găsim și noi o coada la care să ne punem și le-am văzut în rând pe toate. Mașini cu românașii noștri, cum așteptau cuminți să plece. 

N-o să vă mint, mi-a fost ciudă. Dar de ce să nu rămână banii lor tot în buzunarul românilor, de ce mergem să îmbogățim altă țară?

Și-apoi am trecut granița, prieteni. Drumuri libere, cu verdeață, iarbă tunsă. Aloo, nu vorbim de Elveția, ci de Bulgaria! Iar m-a luat ciudă.

Apoi am ajuns la hotel. Șampanie la intrare. Specialități all you can eat la cină. Piscină personală, când ieși pe terasă. Muzică în surdină. Niște domni pieptanau plajă.

Înțeleg de ce toți acești români au preferat să-și ducă banii în altă țară. Fiindcă au ales să-și dea la schimb timp din viață pentru a face amintiri frumoase. Fără mucuri de tigara. Fără miros de mici și fum de tigara. Fără smotocioace de par în nisip și tampoane. Toate la preț de Maldive.

Îmi e așa ciudă!

Sigur ca înțeleg, tocmai ce am dat și noi la hotelul vedetă de pe litoralul bulgăresc. 5 stele, ultra all inclusive, suntem aici a 3-a oară. I-am luat și pe părinții mei, iunie e luna cu multa sărbătoare în familia noastra, deja am început să petrecem. Și cel mai probabil, ne mai întoarcem vara asta o tură mai serioasă.

Știți că noi am locuit în străinătate, ca fiul nostru cel mare e nascut în Anglia, știți ca ne-am întors acasă, fiindcă iubim România peste toate! De asta mi-e ciuda. 

Dar până când lucrurile se vor schimba și dacă vreodată, va doresc să vă cheltuiți banii și să vă faceți amintirile unde vă place dumneavoastraă Cu un pahar de șampanie din Bulgaria, în sufletul meu, zic LA MULȚI ANI, COPII și HAI ROMÂNIA!”, a spus bloggerița de la ”Și blondele gândesc”.

Comentarii Facebook