Cum se poate ca doi copii să fie şi verişori, şi fraţi în acelaşi timp. Cine sunt părinţii lor şi cât de rar e fenomenul „gemenilor cuaternali”


Doi frați gemeni în vârstă de 37 de ani s-au căsătorit cu două surori gemene identice în vârstă de 35 de ani. Cele două cupluri au câte un copil, iar micuții nu sunt doar verișori, ci și frați genetici, potrivit New York Post

Cei doi copilași au un an și s-au născut la trei luni diferență, în Virginia, SUA. Ei nu sunt doar verișori, ci pentru că împart același ADN sunt frați. În termeni științifici ei sunt numiți „gemeni cuaternali. Gemenii cuaternali sunt extrem de rari și apara doar atunci când un set de gemeni identici are copii cu o altă pereche de gemeni identici

Ați auzit termenul de gemeni irlandezi și ați auzit de gemeni identici și gemeni fraternali, dar noi avem gemeni cuaternari”, a declarat Briana Salyers pentru Today Parents în februarie. Cele două cluburi trăiesc în aceeaşi casă şi îşi împărtăşesc toate aventurile pe reţelele de socializare acolo unde au peste 200.000 de fani.

Locuim cu toții împreună și ne creștem copiii împreună. Se simte ca o unitate de familie, nu ca două cupluri separate cu propriii copii. Suntem noi patru cu cei doi copii ai noștri”, a declarat Jeremy Salyers.


Comentarii Facebook