Care sunt cele mai potrivite tipuri de drujbe și unelte pentru grădina ta. „Fiecare unealtă își găsește utilitate într-un anumit scop”


Proiectele din grădină necesită astăzi un set variat de unelte. De la drujbe la fierăstraie și topoare, foarfeci de tuns, trimmere pentru iarbă sau motocoase, până la greble, lopeți, sape și pulverizatoare pentru stropirea plantelor. Fiecare unealtă își găsește utilitate într-un anumit scop. Un astfel de echipament complet, nu poate lipsi din nicio gospodărie, întrucât întotdeauna își găsește o utilitate.

Drujbe pentru curățarea curții și a grădinii de copacii bolnavi

Drujbele sunt considerate a fi unele dintre cele mai puternice unelte din cutia de instrumente a oricărui tăietor de lemn profesionist. Sunt folosite pentru a tăia copaci, a despica buștenii, a curăța ramuri și chiar a îndepărta cioturile. Drujbele pot fi găsite în diferite dimensiuni și configurații, de la modele alimentate cu benzină, la modele electrice sau cu acumulator.

poza 1 drujba.jpg

Drujbele alimentate cu benzină sunt cel mai popular tip de motofierăstraie folosite pentru tăierea copacilor și a ramurilor. Unul dintre motivele pentru care aceste instrumente sunt populare se datorează ușurinței lor de utilizare. Pentru a obține cea mai bună performanță, ar trebui să cumpărați o drujbă profesională, ținând cont de nevoia zilnică de utilizare. Când utilizați o drujbă, asigurați-vă că urmați instrucțiunile furnizate de producător și purtați întotdeauna echipament de protecție. 

Drujbele electrice sunt similare cu cele pe benzină, cu excepția faptului că nu necesită combustibil, ci funcționează cu electricitate. Sunt mai silențioase, nu produc gaze de ardere și pot fi de un real folos în jurul casei. Singurul dezavantaj este acela că nu pot fi folosite la distanțe mari de casă, deoarece necesită conexiune la priză electrică.  

Drujbele cu acumulator funcționează întocmai ce și modelele electrice sau cele pe benzină. Sunt o opțiune bună pentru cantități mici de material. Dimensiunea lor mai mică facilitează manevrarea în spații înguste. Asigurați-vă că purtați îmbrăcăminte de protecție adecvată și ochelari ergonomici de fiecare dată când lucrați cu drujba, pentru a evita ca rumegușul să vă intre în ochi sau orice alt fel de accidentare. 

Pentru curățarea curții și a grădinii, veți avea nevoie de unelte ajutătoare, precum topoare, fierăstraie manuale, foarfeci de tuns ramurile, dar și trimmere și motocoase pentru îndepărtarea ierbii și a buruienilor. 

Uneltele pentru pregătirea solului și îngrijirea grădinii

Uneltele potrivite pentru grădină pot face o mare diferență atunci când vă apucați de treabă. Nu doar că ușurează grădinăritul, ci vă ajută să economisiți și timp. Astfel, veți avea nevoie de greble și sape pentru curățarea terenului și afânarea pământului. Pentru îndepărtarea buruienilor, puteți utiliza atât sapa, cât și un pulverizator manual pentru aplicarea erbicidului. Pulverizatorul este de folos și pentru aplicarea pesticidelor contra dăunătorilor din grădină.

poza 2 drujba.jpg

Indiferent că dețineți o grădină sau o curte mare, instrumentele potrivite vă vor ajuta să le întrețineți cu ușurință. Fiecare unealtă ajută la crearea unui spațiu frumos în grădina și în curtea casei. Nu uitați să întrețineți în mod regulat uneltele și să le curățați după fiecare utilizare, pentru o durată de viață mai lungă.

Sursa foto: bogdanhoda / Shutterstock.com


Comentarii Facebook