Duminica 24 Septembrie

Cum să-ți detoxifiezi organismul în doar cinci zile. Trucurile simple ale unui expert în sănătate pe care trebuie să le urmezi


Carla Oates, un expert în sănătate și wellness, și-a împărtășit rutina de detoxifiere de cinci zile, care vă va modifica bunăstarea și vă va îmbunătăți sănătatea în mai puțin de șapte zile. Rutina constă în 10 pași simpli.

Cum să-ți detoxifiezi organismul în doar cinci zile.  Hidratați-vă

Este important să creșteţi aportul de apă și să vă asiguraţi că beţi între doi și trei litri de apă pe zi. O bună hidratare îmbunătățește digestia și ajută corpul să se curețe, scăpând de orice deșeuri sau toxine.

Când vă simțiți obosiți, lenți și balonați, există șanse mari ca organismul vostru să rețină acest exces de toxine- punând o povară suplimentară asupra sistemelor voastre de detoxifiere, precum și asupra pielii”, a explicat Carla.

Cum să-ți detoxifiezi organismul în doar cinci zile. Creșteți aportul de fibre

Odată ce ați început să vă hidratați corect, următorul pas constă în consumul unor alimente bogate în fibre: „Mai mult decât orice alt grup alimentar, fibrele ajută la hrănirea sistemului digestiv și susțin eliminarea sănătoasă a toxinelor”, a spus Carla.

Pentru a crește conținutul de fibre, încercați să includeți fructe și legume la fiecare masă.

Cum să-ți detoxifiezi organismul în doar cinci zile. Eliminați alimentele care supără intestinele

Pentru a vă îmbunătăți sănătatea este important să renunțați la alimentele ce pot avea efecte negative asupra intestinului. 

Atât glutenul, cât și produsele lactate pot contribui la iritația și inflamația intestinului - motiv pentru care vă recomandăm să le eliminați pe ambele din dietă în timpul celor cinci zile de Curățare și Resetare”, a spus Carla. Eliminați, de asemenea,  zahărul rafinat, alcoolul și cofeina.

Cum să-ți detoxifiezi organismul în doar cinci zile. Optaţi pentru alimente fermentate

Alimentele fermentate, bogate în probiotice, nu sunt doar esențiale pentru un intestin sănătos - contribuie la încurajarea diversității microbiene și la combaterea inflamației - dar ajută și la susținerea căilor naturale de detoxifiere ale organismului prin neutralizarea anumitor substanțe chimice și toxine, astfel încât acestea să nu fie necesare atunci să fie procesat de ficat."

 Câteva opțiuni de alimente fermentate includ: varză și castraveți murați, iaurt, chefir sau ceai Kombucha. Încercați să consumați una sau doua porții pe zi.

Cum să-ți detoxifiezi organismul în doar cinci zile. Exfoliați-vă corpul

Pentru a vă stimula sistemul limfatic și pentru a elimina toxinele încercați să vă exfoliați corpul.

Când suntem bolnavi sau suntem expuși la o mulțime de substanțe chimice și toxine, sistemul nostru limfatic poate încetini - lăsându-ne și mai vulnerabili la oboseală și infecții”, a spus Carla.

Cum să-ți detoxifiezi organismul în doar cinci zile.  Faceți mișcare

De asemenea, este important să practicați o formă de mișcare în fiecare zi, fie că este vorba de yoga, Pilates, mers pe jos sau ceva de intensitate mai mare, cum ar fi alergarea.

Cum să-ți detoxifiezi organismul în doar cinci zile. Consumați alimente variate

Expertul în sănătate îndeamnă consumul de alimente variate, cu cât mai colorate cu atât mai bine: „Unde este posibil, alegeți fructe și legume de un albastru închis, violet sau roșu - inclusiv morcovi mov, cartof dulce, sfeclă roșie și fructe de pădure - deoarece acestea sunt mai bogate în antioxidanți

Cum să-ți detoxifiezi organismul în doar cinci zile. Adoptați un stil de viață eco

Înlocuiți produsele de curățenie pline de substanțe chimice dure cu produse naturale, derivate din plante, ce nu conțin laurilsulfat de sodiu (SLS), parabeni sau parfumuri sintetice. Atât casa, cât și corpul vostru vor simți beneficiile.

Cum să-ți detoxifiezi organismul în doar cinci zile. Alegeți cu grijă produsele de înfrumusețare

Citiți mereu lista de ingrediente și încercați să optați pentru produse naturale, certificate ecologic, pentru a reduce riscul de iritații ale pielii și posibile alergii.

Multe substanțe chimice folosite în produsele de îngrijire a pielii și machiaj sunt considerate periculoase și pot perturba sistemul nostru endocrin delicat.

Cum să-ți detoxifiezi organismul în doar cinci zile. Odihniţi-vă

 Un somn odihnitor este cheia pentru un corp sănătos. Creați un mediu propice odihnei, eliminând lumina albastră sau tehnologia înainte de culcare.


Comentarii Facebook