Cum definesc brandurile Nike, adidas și Jordan stilul sport pentru tinerii de astăzi


In prezent, brandurile Nike, adidas si Jordan sunt printre gigantii de top ai stilurilor sporty si streetwear. Logourile Swoosh, Jumpman si Trefoil domnesc in garderobele tinerilor. Ce anume aleg adolescentii in principal, interpretand stilul streetwear in propriul lor fel?

Nike: stilul retro e inca in trend

Pastrandu-si originile, brandul Nike continua sa cucereasca noi teritorii in moda, stabilind trenduri care sunt pe gustul tinerilor de astazi. In primul rand, colectiile sale includ sneakers iconici cum ar fi Nike Air Force 1, faimoasa incaltaminte de baschet din anii 1980, cu un design distinctiv, perforatii la varfuri si talpa robusta, toate acestea reprezentand elemente permanente ale modei stradale, in special in combinatie cu pantaloni jogger si clasicele hanorace. O alternativa mai colorata la modelul Air Force este Nike Dunk, disponibil pe o multime de culori contrastante care atrag toate privirile si care fac trimitere la terenurile de baschet din anii 1980, dar si la cultura ulterioara a skateboarding-ului.

In trend in fiecare sezon: Nike

Insa Nike nu inseamna doar design retro: celelalte modele se afla de asemenea in topul trendurilor streetwear, cum ar fi versiunile moderne ale legendarei colectii Nike Air Max: Furyosa, 270, Bliss sau Flyknit Racer, care experimenteaza in permanenta cu faimoasa tehnologie a pernelor vizibile umplute cu aer. Cu toate acestea, oferta brandului nu include doar modele legendare de incaltaminte. Nike creeaza si articole vestimentare iconice. Colectia Sportswear Club Fleece este un exemplu perfect: bluze de trening, pantaloni de trening si tricouri evergreen, fara de care este greu sa ne imaginam garderoba unui fan al stilului streetwear. In aceasta colectie vei gasi culori trendy pentru acest sezon, precum si o gama larga de ochelari de soare, de la gri simplu si negru pana la culori exotice expresive (de exemplu, in lunile urmatoare vor aparea versiuni pe verde menta si galben-crem). Datorita acestui lucru, toti fanii stilului streetwear vor gasi cate ceva pe gustul lor. Vezi Nike JD
nike-adidas-jordan-1.jpg

Jordan: legenda care este in continuare o sursa de inspiratie

Toti iubitorii de streetwear cunosc brandul Jordan: putem fi siguri de acest lucru. Modelul legendar de sneakers Air Jordan 1 este in prezent unul dintre cele mai cautate tipuri de incaltaminte sport din lume si a contribuit din plin la acest fapt. Prin designul clasic de baseball din anii 80, culorile distinctive (in special negru, alb si rosu) si, in special, legenda lui MJ si povestea crearii faimosului model, Air Jordan continua sa influenteze imaginatia tinerilor fani ai streetwear-ului. Jordan este sinonim si cu tenta nostalgica pe care o observam tot mai des in moda in sezoanele recente: imbracaminte care aminteste de stilul anilor 90, cum ar fi colectia Jordan Heritage, reprezinta un bun exemplu.

Jordan & orasul viitorului

Insa brandul nu se ocupa doar cu relansarea de produse evergreen: noile modele precum Jordan Stay Loyal 2 sunt preferate nu doar pentru ca imprumuta detaliile modelelor legendare anterioare, ci si pentru designul ultra-modern care se potriveste trendurilor urbane futuriste. Care sunt celelalte caracteristici care definesc noul stil abordat de tineri? De exemplu, culorile: rosul reprezentativ, inspirat de culorile clubului Chicago Bulls, este prezent pe gecile de iarna, pe hanorace si multe altele. Alte referinte la originile inspirate de baschet ale brandului includ maiouri largi cu design fara maneci si rochii loose-fit, un must-have de vara pentru fanele modei stradale. Cu siguranta Jordan stabileste trendurile in lumea streetwear-ului!

Puterea celor 3 benzi: adidas

Unul dintre brandurile care au format stilul tinerilor in ultimele sezoanele este cu siguranta adidas, apreciat pentru trendurile pe care le stabileste. In prezent, suntem martorii revenirii modelelor old-school, minimaliste, cum ar fi Samba, Gazelle si Campus. Unele versiuni de sneakers retro nu au disparut niciodata: acestea includ sneakers Superstar, un model de incaltaminte de baschet popularizat in anii 1980 de catre rapperii din New York. Vibe-ul vintage, care revine pe valul fascinatiei cu moda anilor 90, se regaseste si in designul jachetelor si treningurilor cu cele trei benzi caracteristice pe maneci si pe picioare, dar si in colectiile nostalgice decorate cu logoul Trefoil - adidas Originals. Insa designul brandului adidas este adesea dedicat viitorului: aminteste-ti de modelele moderne Ozweego sau Ozelia, care au fost considerate ca fiind iconice in randul tinerilor.
Modelele legendare care poarta logourile gigantilor modei stradale, cum ar fi Nike, adidas si Jordan, te asteapta la JD. Vino sa le descoperi personal: poate ca te vor inspira sa experimentezi cu propriul tau stil!

Comentarii Facebook