VIDEO - Ce cadou a primit România de la o echipă de Formula 1 de Ziua Națională: Și-a luat zborul pe Transalpina


De Ziua Națională a României, Red Bull a publicat un video amuzant realizat cu un monopost de Formula 1 pe Transalpina. Filmul de promovare a fost publicat pe contul oficial al Red Bull chiar cu o zi înainte de 1 Decembrie.  

În anul în care Max Verstappen a câștigat titlul de campion mondial și echipa Oracle RedBull s-a clasat pe primul loc în topul constructorilor, un monopost RedBull a venit în România pentru a filma un clip de promovare pe unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa: Transalpina. Monopostul Red Bull a fost pilotat de Patrick Friesacher, primul pilot din academia de juniori Red Bull, care a pilotat și în Formula 1.

În România, Patrick a avut parte de o aventură epică, plină de provocări, pe Transalpina, drumul care ajunge în Pasul Urdele, la 2.145 de metri, aproape la aceeași înălțime la care se desfășoară și Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului (2.285 de metri), cursa din calendar desfăşurată la cea mai mare altitudine.

Să am ocazia să pilotez un monopost de Formula 1 pe Transalpina a fost ceva cu adevărat special. Îmi place să descopăr drumuri spectaculoase și cu siguranță Transalpina a fost o experiență unică pentru mine. Toate acele viraje care se succedau unul după altul, peisajele de vis, provocările întâlnite pe drum… a fost ca un vis care a devenit realitate”, a spus Patrick Friesacher, după experiența din România.

În drumul său spre București, pilotul s-a întâlnit cu Dracula, cu un cioban și dansatori care participau la o nuntă. După ce s-a făcut o horă în jurul monopostului, naratorul l-a îndemnat pe Patrick să le arate cum se fac cercuri în mijlocul unui drum cu o lățime de 8,5m. Tot în drumul său de pe Transalpina, Patrick s-a luat la întrecere cu parapantistul Toma Coconea, care și-a început deja antrenamentele cu parapanta pentru ediția din 2023 a Red Bull X-Alps, cea mai dificilă cursă de aventură din lume.


Comentarii Facebook