Vineri 2 Decembrie

Câți bani de buzunar primesc lunar copiii lui Gică Popescu: „Banii nu pot să fie la liber, așa. Că banii sunt greu de făcut.”


Gică Popescu are multe lucruri cu care se poate mândri, pe lângă cariera fantastică ca fotbalist. Fostul căpitan al Barcelonei şi al naţionalei României a vorbit despre modul în care îşi educă cei doi copii.

Maria Popescu, în vârstă de 20 de ani, a terminat Esade, una dintre cele mai bune facultăţi de business din lume, care se află în Barcelona. Gică Popescu a recunoscut că a fost extrem de strict în ceea ce priveşte banii de buzunar. Acesta a dezvăluit câţi bani îi dădea lunar fiicei sale să se poată întreţine.

Uite, fata mea a terminat anul acesta Esade, una dintre cele mai bune facultăți de business din lume, și sunt mândru de asta. Pentru că eu când am ales să nu mă fac antrenor, am ales tocmai pentru a le da copiilor mei continuitate la școală. Și răsplata mi-a venit anul ăsta, când fata mea a terminat Esade, la Barcelona. Dar eu i-am zis: ok, îți plătesc școala, îți plătesc cazarea și îți dau 1.000 de euro pe lună să mănânci, să faci ce vrei tu. O mie de euro, 4 ani de zile. În Barcelona, cu 1.000 de euro pe lună e greu. A trăit cu 1.000 de euro pe lună. Se ducea cu mașina dimineața la facultate și n-o lua pe autostradă, unde plătea 4 euro, o lua pe la munte, unde nu era taxă. 

O mie de euro pe lună. Adică vreo 30 de euro pe zi. Vrei mai mult, muncește pentru mai mult. Banii nu pot să fie la liber, așa. Că banii sunt greu de făcut. O mie de euro, niciun leu în plus. Ei trebuie să realizeze care e valoarea banului. Banii se fac greu și atunci când îi faci trebuie să ții de ei. Dacă sunt fără limită, nu le știi valoarea. Ei trebuie să știe ce înseamnă un euro. Și nu știi decât atunci când ți-i gestionezi singur.”, a spus Gică Popescu la gsp.ro. 

Nici fiul lui Gică Popescu nu trăiește „în puf”, tatăl său îi asigură cazarea și mâncarea, în rest are 500 de euro de la club. 

Nico, de exemplu, are 500 de euro pe lună de la club. Jucătorii care au făcut 16 ani semnează pe un salariu de 500 de euro. Cu asta a trăit. Mănâncă la club, îi plătesc eu cazarea, în rest - 500 de euro pe lună. Are 8.000 de lei în cont strânși. Vrei mai mult? Joacă la echipa mare și schimbăm contractul.”, a încheiat Popescu. 

Gică Popescu este căsătorit cu Luminița Popescu și au împreună doi copii superbi, Maria și Nicolas. 

Comentarii Facebook