Joi 2 Februarie

Avertismentul unui medic diabetolog. Cum le pune TikTok viaţa în pericol tinerilor preocupaţi să slăbească


Tinerii sunt foarte preocupați să slăbească, simt că altfel nu se integrează și fac greșeli uriașe care le pot afecta sănătatea, atrag atenția experții în nutriție.

Doctor Oana Parlițeanu, medic diabetolog, a vorbit la Antena 3 CNN despre cât de mult îi afectează pe tineri postările de pe rețelele sociale.

A slăbi şi a fi normoponderal nu este un lucru rău. Depinde însă cum faci treaba aceasta și depinde ce metode folosești. A slăbi și a fi normoponderal printr-un stil de viață sănătos este absolut în regulă. S-o faci printr-un regim drastic și prin limitări și prin lipsuri de elemente minerale și vitamine nu este deloc o idee bună”, a avertizat medicul, duminică, în direct la emisiunea "News Magazine".

„Iar în ceea ce privește trendurile de pe rețelele sociale, din păcate tinerii din ziua de astăzi trăiesc pe rețelele sociale şi dau mai puțină importanță specialiștilor în domeniu și mai multă importanță influencerilor din aceste medii online”, a mai explicat medicul.

Trendurile de pe TikTok pentru diete afectează negativ adolescenţii

Recomandăm o dietă corectă, o dietă în care un copil să aibă toate elementele nutritive de care are nevoie pentru dezvoltare și pentru creștere. Copiii încă nu au oprit creșterea, ei se dezvoltă în continuare până în jur de 20 de ani și atunci este foarte important să se dezvolte corect, întreg sistemul lor să se dezvolte corect”, a mai spus Oana Parlițeanu, medic diabetolog.

O dietă pentru acești copii ar trebui urmărită de un medic și ar trebui făcute programe de prevenție a obezității încă din școală. Copilul trebuie să fie învățat cum să mănânce corect de mic. Ar trebui făcute programe care să învețe părinții cum să-și hrănească copiii și de acolo, de acasă și de la școală, să plece copilul cu niște informații corecte și sănătoase”, a mai spus aceasta. 


Comentarii Facebook