Miercuri 6 Iulie

Antrenamentele recomandate celor care au avut COVID-19, pentru a-și recupera forma fizicăPersoanele care au suferit de COVID-19 și vor să-și reia rutina zilnică de antrenament sau să înceapă un stil de viață care include ercițiiile fizice, trebuie să țină cont de cățiva factori importanți. 

Antrenamentul fizic aduce beneficii notabile atât pentru musculatura corpului cât și pentru psihicul indivizilor, datorită serotoninei, hormonul fericirii, eliberat de organism în timpul exercițiului fizic.  Cui toate acestea cei care au avut COVID-19 trebuie să fie puțin mai precauți și să înceapă cu un antrenament fizic de intensitate scăzută, cum ar fi yoga, mersul pe jos, ciclismul la viteze mici sau înotul. 

Pe cei care preferă să antrenamentul de forță, experții îi sfătuiesc să, efectueze exerciții în care folosesc greutatea propriului corp, sau greutăți adiționale foarte ușoare.

Regula de aur pentru antrenamentul fizic al persoanelor care au avut COVID-19

Regula de aur după care ar trebui să se antreneze persoanele care au avut Covid-19 este 50/30/20, notează Huffington Post.

Aceasta înseamnă că în prima săptămână, indivizii ar trebui să reducă intensitatea exercițiilor fizice la 50%  din efortul depus înainte de infecția cu sars-cov-2.  În următoarelele trei săptămâni vor reduce intensitatea efortului cu 30%, apoi cu 20% și într-un sfârșit cu 10%, înainte de a reveni la programul normal de antrenament. 

Experții avertizează că implicarea în activități cu intensitate crescută a persoanelor care au avut COVUID-10 poate duce la aritmie sau inflamarea musculaturii inimii. 


Sondaj de opinie

Sunteți de acord ca CFR Cluj să joace pe Cluj Arena?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook