Localul ”vedetă” al Clujului, unde platoul cu vită e 1200 de lei, criticat în recenziile de pe Google: ”Păcat de vaca sacrificată degeaba”


Mult lăudatul restaurant steak house din Cluj, pe model american, a primit unele recenzii negative pe Google, din partea clienților. 

Patronul, șeful PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, a devenit vedetă națională, după ce a scos masa în fața localului, pe strada Constantin Brâncuși și a prezentat faimosul platou cu ”de toate”, care ajunge la prețul de 1200 de lei. Platoul are carne de vită, cârnați, burger, iar social-democratul clujean îl prezintă drept un preț just pentru ceea ce oferă.

În zilele care au urmat acestei prezentări, scena s-a repetat., dar de această dată cu Nelson Mondial drept invitat al lui Gal. Cei doi au mâncat, tot pe stradă, mici ”stropiți” cu aur și înmuiați în muștar.

Pentru a vedea și ce zic clienții, am verificat recenziile de pe Google, care sunt disponibile oricui. Acolo, clienții și-au prezentat pe larg experiențele avute. Cele 123 de recenzii pot fi consultate aici.

Sunt și recenzii de cinci stele: ”Un restaurant pentru iubitorii de carne, mai cu seama de vita, sub cele mai variate forme gastronomice. Nu sunt o mare iubitoare de carne, mai degraba, am reactionat la aspectul estetic: vitrina impecabila, cu produse pe care clientii le pot finisa acasa, dar si fripturile prezentate pe platouri creative si atragatoare. Daca va lasati pe mana ospatarilor, veti avea pe masa un mini-festin carnivor (muschiulet de vita, tomahawk, cotlete de berbecut, hamburger), presarat cu garnituri mai discrete, dar variate si foarte gustoase (cartofi dulci, orez brun - extraordinar de aromat si gustos, fasii de radacinoase prajite).

Nu sunt clujeanca, dar am avut senzatia ca restaurantul este deja foarte cautat, in ciuda faptului ca e deschis recent. Am apreciat solicitudinea personalului de a face loc pentru toti doritorii si promptitudinea, dar as recomanda putin mai multa atentie din partea ospatarilor la paharele doamnelor, au tendinta sa serveasca cu proioritate domnii”; ”Friptura de la acest nou restaurant din Cluj Napoca a fost, fără îndoială, cea mai bună pe care am mâncat-o de mult timp. Servirea a fost de top, iar atmosfera a fost confortabilă și primitoare. Abia aștept să mă întorc și să încerc mai mult din meniu”; ”Burgeri excepționali! Carnea făcută foarte bine, servirea impecabila, cipsurile de cartofi dulci foarte bune. Cu siguranța voi reveni, recomand!”.

Recenziile negative sunt însă mult mai detaliate:

Pentru mine a fost un fail. Fiind fan steak și văzând multe video-uri din bucătăria lor am considerat ca merita incercat.

Servirea: ospatarul nu făcea diferența dintre tipurile de steak-uri din meniu, total nepregatit pentru un steakhouse…servirea in rest acceptabilă.

Masa: am servit un T-Bone Creekstone US și un RibEye cu os CreekStone US + meniuri de burger.

Burgerii au fost ok, dar steak-urile mult sub calitate medie si asta ca sa fiu indulgent.

Portiile sunt mari, prețurile ar fi fost normal -ish pentru un steak, DAR asta doar dacă și calitatea cărnii ar fi fost pe masura pretului.

Nu pot recomanda localul dacă mergi pentru steak”.

Localul este auster potrivit mai degrabă pentru o cafenea. Este o incapere cu geamuri mari la strada, la parterul unui bloc, neavand atmosfera și intimitatea unui steakhouse. Pozele si prezentarea de pe site și social media sunt foarte înșelătoare.

Personalul este slab pregatit, nu știu ce servesc, nu cunosc diferența între cut-urile de vită, nu știu sa prezinte meniul, etc.

Fiind pasionat de gătitul cărnii pe grill nu pot sa nu observ mediocritatea steak -urilor. Mai exact, ribeye Creekstone a fost prea subțire (e steak, nu e schnitzel) și ‘medium rare’ nu e ‘done’. Angus New York strip a fost plina de tendoane, atoasa, probabil gatită în grabă la o temperatură prea mare. Pacat de vaca sacrificata degeaba.

Platingul/prezentarea este banală, mancare este adusă exact ca la un restaurant de cartier, o bucata de carne aruncată pe o planseta de lemn cu garnitura uitată langa, bleah. Referitor la garnitura, orezul negru se terminase si am optat pentru cartofi steak, dar au uitat de legume. Cand le-am cerut, ne-au adus o portie în loc de 3 și asta la finalul mesei, absolut ridicol.

Cartofii steak sunt intr-adevar foarte buni, de aceea primește 2 stele in loc de 1.

Prețurile sunt ok pentru un steakhouse, dar acesta nu e steakhouse, e un fel de ….ceva.”.

Dezamăgitor, am comandat burger cu cartofi steak și am primit chipsuri în schimb după o ora și 10 min de așteptare!!! Au argumentat cu faptul ca nu mai au cartofi de care am cerut fără sa mă anunțe in prealabil. La ce prețuri piperate au, te aștepți sa fi recompensat cu servicii de calitate, dar in schimb isi bat joc de tine si de banii tai. In restaurant au mai fost nereguli si la masa vecină, efectiv se certau cu ospatarul!

Va recomand sa luați exemplu de restaurantele din America, aduceți un aperitiv sau ceva si oferiti apa din partea casei, se poate filtra apa de la robinet care nu costa!! Oferiti o experienta placuta clientului pentru a justifica prețurile practicate!!!

În concluzie, am rămas cu un gust amar si am avut parte de o experienta neplacuta, abia așteptam sa plec iar mancarea mult prea sărată și chipsurile uleioase si prajite in exces!

Proastă impresia. Dacă la început de drum procedează astfel, nu le văd un viitor frumos. Argumente:

1. Nu m-am băgat nimeni în seamă, deși eram singur la vitrină. S-au perindat cred că vreo patru persoane ocupate cu te miri ce fără să dea măcar un "bună ziua". După minute bune de așteptare, în sfârșit un domn mai în vârstă, cred că patronul, mi-a luat comanda. Nu cred că este român după cum vorbea.

2. I-au trei burgeri și de aici începe altă aventură: nu merge cântarul.

3. După alte minute bune, eram pe cale să plec și să îi las în plata Domnului, se cântărește marfa și începe episodul trei.

3. POS- ul era descărcat. Alte minute de așteptare până se găsește un încărcător. Încărcătorul găsit nu se potrivea. Într-un final se ia alt Pos și plătesc.

4. Și că să fie toate "oable, acasă mă pune naiba să cântăresc marfa și să îmi calculez costul. Surpriză: 0,776 kg * 70 lei/kg = 54,32 lei și nu 59,70 lei cu cât m-au taxat. Bașca nu au făcut nici tara. Oare chiar 5,38 lei cât rezultă diferența o fi constat sacoșa de hârtie? Sau 5 lei de la mine, 5 lei de la altul se adună.

De prețuri să mai povestesc. Nu pentru că m-au stimulat să investesc în aur.

Păcat. Putea fi ceva frumos”.

Mancare sub limita decentei. 3 porții de mâncare …. 1000 lei… și nu asta e problema. Hai sa va spun… carnea de vită extrem de slab gatita, garnitura deficitara, deși e in meniu ca legume la gratar și orez negru, a constat doar in ciuperci sote.

Am comandat extra cartofi dulci, pentru ca ospatarul ne-a recomandat “ sa nu comandam cartofi petals” ca “nu-s ok”, și ne-au venit după 15 minute după ce a venit carnea. Penibil.

Serviciul….de asemenea penibil… a trebuit sa cer sare+piper+servetele la masa etc.

Dacă vreti o recomandare, mai bine mergeți in alta parte, cu siguranta!!!!

La ceea ce cereți, ca pret, va bateți joc de timpul, respectul si banii clienților”.

Avram Gal a prezentat acum burgerul cu foiță de aur

Într-o frenezie a invențiilor culinare, Avram Gal a prezentat acum burgerul cu foiță de aur, care costă 250 de lei bucata. Fără foiță de aur, acest produs costă circa 140 de lei.

Comentarii Facebook