Miercuri 24 Aprilie

VIDEO - Un câine pierdut s-a dus singur la Poliție. Patrupedul „le-a cerut ajutorul” polițiștilor pentru a-și găsi stăpânii


Imaginile cu un câine care merge la o secție de poliție din Marea Britanie, după ce s-a pierdut, au devenit virale pe internet. 

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere îl arată pe patruped mergând către ușile automate ale secției de poliție din Loughsborough, un oraș aflat la 70 de kilometri sud-est de Birmgingham, la scurt timp după ce s-a pierdut de proprietarii lui pe 4 noiembrie, potrivit New York Post

Câinele, o femelă în vârstă de 10 ani din rasa Colie, pe nume Rosie, a intrat în secția de poliție și s-a așezat pe jos, așteptând. Ofițerii secției de poliție au remarcat-o, i-au adus apă și s-au împrietenit rapid cu ea. „Din fericire, purta un zgardă, așa că aveam o pistă pentru a-l contacta pe proprietarul lui Rosie, care a fost încântat că a fost găsită în siguranță”, au declarat polițiștii.

Cum s-a pierdut simpaticul patruped

Julie Harper a spus că soțul ei a dus-o pe Rosie și pe un alt câine la plimbare în Southfield Park pe 4 noiembrie, când cineva a tras cu o petardă, îngrozindu-o pe cățelușa de 10 ani, căreia îi place să urmărească veverițele, dar „care urăște artificiile”. Rosie a fugit înapoi la stăpânul ei, dar a scăpat din lesă după ce o altă petardă a fost declanșată. Stăpânul a fost sunat de polițiștii. L-au întrebat dacă deține un Collie alb-negru, iar el a răspuns că da. Atunci, ofițerii l-au anunțat că patrupedul „s-a predat” la secție.

Cățelul „a cerut ajutorul” autorităților

Imaginile au fost apreciate de utilizatorii rețelelor sociale și au stârnit reacții imediate. Internauții au comentat la postarea de pe Facebook a forțelor de poliție și au lăudat-o pe Rosie. Unul dintre ei a sugerat că „ar fi mult mai ușor” dacă toți câinii ar învăța să facă la fel. „A înțeles clar că poate fi în pericol și a cerut ajutor. Bravo Rosie”, a spus cineva. Un al comentator a spus că este evident că Rosie „dorește să facă parte din unitatea K-9 și să devină un câine polițist”.


Comentarii Facebook