Emil Boc a discutat cu ambasadorul Tunisiei problema vizelor pentru studenții tunisieni de la UMF - VIDEO și FOTO

 

Primarul Emil Boc a discutat, marți dimineața, cu ambasadorul Tunisiei în România, Mahbouba CHEBBI GUIGA, problema prelungirii vizelor de studiu pentru studenții tunisieni care învață la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”.

 

Emil Boc a spus că în acest moment în Cluj-Napoca sunt 600 de studenți din Tunisia, care au probleme cu termenul prea scurt în care trebui să își reînnoiască cartea de sejur.

 

”Am discutat probleme legate de modul în care ei își desfășoară activitatea aici și m-am oferit ca un factor de a spijini relația dintre Universitate, Oficiul de Imigrări pentru ca totul să se desfășoare la timp. Mă refer la perioada de timp care este stabilită pentru 30 octombrie în vederea reînnoirii cărții de sejur. Având în vedere perioada scurtă de la 1 octombrie până la 30 octombrie, când studenții ajung la Cluj pentru a-și pregăti formalitățile de cazare și de stat în Cluj, noi am putea prelungi acea perioadă de la 30 octombrie până spre mijlocul lunii noiembrie, pentru a putea să-și reînnoiască toate documentațiile respective. 

 

Voi discuta atât cu Univeristatea de Medicină, cât și cu oficiul local de Imigrări pentru a putea să găsim soluții în folosul studenților și pentru a atrage noi studenți în orașul nostru, în special la medicină. După cum știți școala clujeană de medicină este una dintre cele mai bune din țară și Europa, cel puțin centrală și de est. De aceea dorim să avem cât mai mulți studenți din Tunisia aici la noi”, a declarat Emil Boc.

 

Cei doi oficiali au discutat și despre posibilitatea înfrățirii dintre orașele Cluj-Napoca și Sousse, o importantă stațiune de pe litoralul tunisian.

Comentarii Facebook