Marti 29 Noiembrie

Zboruri din Cluj spre Constanța în această vară. Vor fi curse și din Timișoara și Oradea spre litoral


De la Cluj se va putea zbura spre Constanța, din luna iulie, pentru a fi repornit turismul intern. 

Românii din vestul țării vor putea ajunge pe litoral în mai puțin de o oră.

Rutele noi operate de TAROM vor fi: Timisoara – Constanța - Timisoara; Oradea – Constanța - Oradea; Cluj Napoca – Constanța – Cluj Napoca.

Începând cu data de 16 iulie 2020, de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj se vor efectua zboruri directe către Constanța. Zborurile vor fi operate de compania Tarom de 2 ori pe săptămână, după următorul program:

RUTA

ZILE OPERARE

ORA PLECARE

ORA SOSIRECluj-Napoca (CLJ) -


Constanța (CND)

JOI (16 Iulie, 23 Iulie,  30 Iulie, 6 August, 13 August, 20 August, 27 August)


         15:50               16:50 

DUMINICA (19 Iulie, 26 Iulie, 2 August, 9 August, 16 August, 23 August, 30 August)


          17:00 


              18:00 Constanța (CND) -


Cluj-Napoca (CLJ)

JOI (16 Iulie, 23 Iulie,  30 Iulie, 6 August, 13 August, 20 August, 27 August)


          14:10 


              15:10 

DUMINICA (19 Iulie, 26 Iulie, 2 August, 9 August, 16 August, 23 August, 30 August)


         15:20 


               16:20 


Zborurile vor fi efectuate în condiții de siguranță, și vor avea ca destinație Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța, de unde turiștii pot ajunge rapid în stațiunile de pe litoralul Mării Negre sau în Delta Dunării. ”Decizia companiei Tarom de a relua zborurile de la Cluj-Napoca către Constanța, vine în sprijinul tuturor clujenilor care vor dori să își petreacă vacanța pe litoralul românesc al Mării Negre sau în zona Deltei Dunării. Odată cu reintroducerea zborurilor către Constanța, clujenii vor putea ajunge pe litoral mult mai repede, durata zborului Cluj-Constanța fiind de aproximativ o oră.

De asemenea, asigurăm pasagerii că pe Aeroportul Internațional Cluj au fost implementate toate măsurile de siguranță pentru prevenirea răspândirii Covid-19, iar formalitățile de îmbarcare/debarcare se desfășoară în condiții de siguranță.

Pentru detalii referitoare la zborul Cluj-Constanța rugăm pasagerii să urmărească informările companiei aeriene, iar biletele pot fi achiziționate de pe site-ul sau de la agențiile companiei Tarom”, precizează conducerea Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj.

Decizia de introducere a unor zboruri care să conecteze mari orașe, de litoral, vine în urma consultărilor dintre Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin Direcția Generală Turism, Prefectura Constanța, Primăria Oradea, Primăria Timișoara și Primăria Cluj-Napoca, împreună cu TAROM, în contextul în care se estimează că cei mai mulți dintre români vor alege, în acest an, să își petreacă vacanța de vară în țară. Conform statisticilor elaborate de către asociațiile de promovare a turismului se preconizează ca doar 20% dintre cei care vor pleca anul acesta în concediu, vor alege destinații externe. 

Acum că restricțiile încep să se ridice, ne reluăm activitatea și facem ce știm mai bine, conectăm România, intern și internațional. Ne bucurăm să putem oferi o alternativă sigură și rapidă călătoriilor cu mașina sau trenul pe distanțe lungi, pentru românii care merg anul acesta în vacanță, în țară. Dacă distanța de la Timișoara până pe litoral se parcurge cu autoturismul în aproximativ nouă ore, cu avionul, același drum, durează doar o oră, în condițiile de siguranță incomparabile. Știu că mulți români așteptau introducerea acestor rute și sunt convins că, având această facilitate, mulți dintre noi vom redescoperi România și vom contribui la susținerea turismului autohton. Semnalele de solidaritate cu business-urile românești, pe care le primim tot mai des, încep să ne redea optimismul și încrederea că împreună putem depăși perioada grea prin care am trecut”, a declarat George Barbu, director general TAROM. 

Zborurile vor fi operate în condiții de maximă siguranță, cu respectarea măsurilor de protecție, astfel încât să fie eliminat orice risc. Orarul zborurilor și tarifele vor fi comunicate în cel mai scurt timp.

Comentarii Facebook