Vești bune pentru șoferi! Plafonarea tarifelor polițelor RCA a fost prelungită


Guvernul a aprobat o prelungire, cu încă trei luni, până la 30 iunie, a plafonării tarifelor poliţelor de asigurare obligatorie auto RCA. 

„Vrem să combatem orice risc de creştere excesivă a preţurilor din cauza dezechilibrelor produse anterior pe această piaţă. Şi să dăm o mână de ajutor românilor, cum a făcut recent ASF şi a redus serios asigurarea RCA în cazul transportatorilor”, a declarat premierul Marcel Ciolacu în şedinţa de Guvern de joi.

Plafonarea era valabilă până la finalul acestei luni, dar acum ea se aplică până la 30 iunie 2024.

Potrivit Ministerului Finanţelor, măsura este necesară pentru a combate creşterea excesivă a preţurilor şi stabilizarea graduală a pieţei de profil, astfel încât să se evite efectele negative în alte sectoare ale economiei.

Astfel, comisioanele de distribuție a polițelor RCA vor fi limitate, ca și până acum, la maximum 8% din prima netă de cheltuieli de distribuție, tot până în vara viitoare.

Potrivit reprezentanților Guvernului, ,,plafonarea RCA-ului se va menține cât va fi nevoie pentru reglementarea pieței, dar în etape de câte trei luni", potrivit avocatnet.ro.


Comentarii Facebook