De ce nu sunt branduri de lux în centrul Clujului: ”Adevăru-i ca ar arata bine un magazin Dior lângă Rosa”


Clujul a devenit orașul shaormeriilor și a sălilor de jocuri de noroc, iar unii clujeni încă visează la magazine de lux în centrul Clujului. 

Un clujean a iscat o dezbatere interesantă, care se poate continua la secțiunea de comentarii, cu privire la lipsa magazinelor de lux din centrul Clujului. Ce-i drept nici măcar magazine obișnuite cu haine nu mai sunt, exceptând second hand -urile.

Sunt curios să aflu părerile voastre despre lipsa magazinelor de lux dedicate în Cluj-Napoca. De ce orașul nostru, care se pretinde a fi unul de 7 stele, nu are bulevarde sau străzi dedicate exclusiv brandurilor de lux?

Un oraș iconic, nu doar din România, ci și pe plan internațional, renumit pentru stilul vestimentar impecabil al locuitorilor săi, Clujul excelează în materie de imagine și rafinament.

Personal, consider că existența unor zone dedicate exclusiv magazinelor de lux ar fi un pas firesc în dezvoltarea Clujului ca metropolă europeană. Oamenii cu dare de mână din orașul nostru și din regiune își permit achiziționarea de produse de lux, dar sunt nevoiți să călătorească în alte țări pentru a o face.

Uitați-vă la marile capitale ale lumii: New York City cu Fifth Avenue, Paris cu Bulevardul Champs-Élysées, Milano cu Quadrilatero della Moda, etc. Toate oferă o experiență de shopping de lux inegalabilă. Chiar și Bucureștiul are o concentrare mai mare de magazine de lux, deși nu se ridică încă la standardele internaționale.

Sunt convins că și Clujul va avea, în timp, propriile zone dedicate magazinelor de lux. Există deja un interes din partea unor branduri renumite, iar potențialul economic al orașului este în creștere.

Ce părere aveți despre această idee? Credeți că Clujul are nevoie de o zonă dedicată magazinelor de lux? Ce branduri ați dori să vedeți prezente în orașul nostru?

Dezvoltarea unor zone de shopping de lux ar fi benefică pentru Clujul din mai multe puncte de vedere: ar atrage turiști cu putere de cumpărare, ar crea noi locuri de muncă și ar contribui la diversificarea ofertei comerciale a orașului.

Aștept cu nerăbdare să aflu opiniile voastre pe această temă!”, a  întrebat un clujean pe o rețea de socializare.

Clujenii care au citit comentariul au spus că nu se poate compara Clujul cu metropolele lumii. ”Adevaru-i ca ar arata bine un magazin Dior langa Rosa.

Clujul e oras mic. Nu sunt evenimente interesante care sa atraga oameni cu stil si cu multi bani care sa cumpere de la casele mari de moda.

În Cluj majoritatea oamenilor își cumpăra haine din Zara, H&M si New Yorker si chiar si acolo se plang ca-s scumpe. Majoritatea nu au cultura necesara pentru a recunoaste imbracamintea de calitate.

Cat despre comparatia cu NY, Paris sau alte orase mari, ma abtin. Zona centrala a Parisului e mai mare decat tot Clujul”.

De unde ai scos-o că e “Renumit pentru stilul vestimentar impecabil al locuitorilor”? Ai ieșit pe stradă sau scrii din alt oraș?

Și cum îți permiți să pui New York și Paris în comparația ta cu Clujul? Pe ce lume trăiești?”.

Lucrez in IT, nu am probleme cu banii, si imi cumpar des haine de la SH, in multe astfel de magazine sunt haine mult mai calitative decat in mall-uri (si evident mai ieftine). Shopping-ul "de lux" ar fi complet irelevant pentru mine

EDIT: Ca sa fie mai clar mesjaul meu, nu consider ca shopping-ul din mall ar fi de lux, spuneam ca daca nu cumpar nici macar din mall, cu siguranta nu as cumpara din magazine de lux”.

În Cluj inca se ofera 2500 de lei salariu si tu vorbesti despre magazine de lux”. ”Ii greu sa vinzi lux intr-un oras care o luna pe an miroase a ingrasamant/ gunoi”.

Comentarii Facebook