Pentru jumătate dintre români acoperirea cheltuielilor de bază e principala grijă financiară. Tinerii sunt mai preocupați de salarii decât de sănătate


Românii sunt negativiști în ceea ce privește situația lor financiară. Un nou studiu arată că, pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază.

 De asemenea, 7 din 10 persoane consideră că numărul șomerilor va crește în 2024, iar 3 din 10 persoane cred că situația organizației unde lucrează se va înrăutăți în 2024.

Românii nu sunt însă prea grăbiți să-și schimbe locul de muncă, doar 2 din 10 angajați și-ar schimba locul de muncă în următoarele 6 luni. 

Însă dacă ar alege să-și schimbe jobul, 8 din 10 ar face acest lucru pentru un venit mai mare, mai ales bărbații, cei peste 26 ani și părinții cu copii minori, conform studiului MKOR.

Tinerii sunt de aceeași părere, 8 din 10 menționând că principala motivație pentru a-și schimba locul de muncă este o propunere financiară mai competitivă. Programul de muncă flexibil și oportunitățile de avansare în carieră sunt următoarele cele mai importante criterii. 

Confortul este de asemenea important pentru generația Z , 7 din 10 tineri preferând să lucreze de acasă sau remote.

Printre cele mai mari îngrijorări pentru tinerii din România sunt nivelul salariilor (40%) și sănătatea fizică (38%).

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 4524 persoane, din populația generală a României cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, respectiv 18-24, printr-un sondaj de opinie pe baza unui chestionar.



Comentarii Facebook