Universitatea de Stiinte Agricole ameninta ca va "musca" din zgarie norii de la Tower

Conducerea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj ameninta ca va rupe contractul cu firma Tower, care construieste mai multi "zgarie nori" pe terenul universitatii din cartierul Manastur, de langa magazinul Billa.

Rectorul USAMV, profesorul Doru Pamfil, a declarat astazi ca firma Tower nu s-a tinut de cuvant si nu a construit hotelul de 3 stele si centrul de conferinte, care urmau sa fie folosite de universitatea clujeana. Potrivit rectorului Doru Pamfil, toate aceste obiective trebuiau deja sa fie predate USAMV, conform contractului semnat in anul 2007, prin care Tower a primit in schimb un teren de 1,3 hectare, pe o durata de 49 de ani, in cartierul Manastur, langa magazinul Billa.
 
Conducerea USAMV Cluj a mai declarat ca in luna octombrie 2009 firma Tower, cea care s-a angajat ca va construi sapte "zgarie nori" in cartierul Manastur, a solicitat ca predarea celor doua obiective sa fie amanata cu sase luni. Hotelul de trei stele si centrul de conferinte trebuiau sa fie gata pana in luna noiembrie 2009.

Mihai Chezan, reprezentantul firmei Tower,  a declarat ca problemele ridicate de conducerea USAMV nu exista si ca cele doua obiective pe care dezvoltatorul imobiliar s-a angajat ca le vor construi prin contract vor fi gata anul acesta.

Firma Tower are mari probleme financiare, presa clujeana a scris in repetate randuri ca este in pragul falimentului, dar dezvoltatorul imobiliar neaga aceste zvonuri si sustine ca in Manastur, langa Billa, urmeaza sa fie construiti trei "zgarie nori" de 18 etaje si patru turnuri, de 12 etaje.

Comentarii Facebook