Miercuri 24 Aprilie

RATUC va scumpi biletele pentru transportul public in comun de la 1 februarie

Consilierii locali au votat astazi scumpirea biletelor pe mijloacele de transport in comun din Cluj-Napoca. Solicitatea venita din partea Regiei Autonome de Transport Urban Calatori a fost votata cu trei abtineri.

Astfel, un bilet de autobuz, troleibuz sau tramvai va costa 1,75 de lei, fata de 1,5 lei, cat costa in prezent, iar un bilet cu doua calatorii se va scumpi cu 50 de bani, de la 3 lei la 3,5 lei.

Scumpirile se aplica si abonamentelor lunare, de la 43 de lei cat costa pana acum pentru o luna, pe o linie, la 50 de lei. Pentru un abonament pe doua linii, locuitorii municipiului Cluj-Napoca vor scoate din buzunar 73 de lei, cu 8 lei mai mult fata de pana acum.

Cei care aleg un abonament nominal pe toate liniile vor plati 106 lei, mai mult cu 13 lei, iar pentru abonamentele nenominale, pe toate liniile, pretul va fi de 135 de lei, cu 15 lei mai mult.

Reprezentantii RATUC si-au motivat solicitarea de majorare a pretului biletelor, spunand in fata consilierilor locali ca in ultimii ani au introdus noi linii de autobuze si ca fara aceasta majorare nu vor putea sa le tina functionale.

 

Ultima majorare a pretului biletelor s-a facut acum doi ani si viceprimarul Laszlo Attila a declarat ca au fost luate in calcul mai multe variante pentru ca RATUC sa aiba mai multi bani, dar ca majorarea pretului biletelor cu 1,17 % a fost considerata cea mai buna.

Comentarii Facebook