Stare de urgenta: consumul de gaz, monitorizat la sange

E.ON Gaz monitorizeaza atent situatia consumurilor de gaze naturale, dar pana acum furnizarea nu a fost restrictionata pentru niciun client. Ministrul Economiei a declarat stare de urgenta in sistemul energetic.

 

"E.ON Gaz Romania monitorizeaza atent situatia consumurilor de gaze naturale si este pregatita sa aplice conform legii masurile decise de Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale. La acest moment furnizarea gazelor naturale se realizeaza fara restrictii pentru consumatori", se arata intr-un comunicat al E.ON Gaz Romania.

 

Reprezentantii companiei sustin ca anul trecut firma a inmagazinat 625 de milioane de metri cubi de gaze naturale, tocmai pentru a acoperi varfurile de consum din perioada de iarna.  "Aditional, pentru a preveni aparitia unor dezechilibre generate de consumul crescut de gaze naturale pe fondul temperaturilor scazute din ultima perioada, E.ON Gaz Romania a suplimentat volumele de gaze naturale achizitionate in mod curent din import", sustin oficialii companiei.

 

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, sustine ca Romania are stocuri suficiente, insa problemele ar putea fi cauzate de scaderea presiunii, ca urmare a temperaturilor externe reduse. Declararea starii de urgenta permite sistarea sau limitarea furnizarii catre sectorul industrial, fara ca acesti consumatori sa poata cere penalitati. Furnizarea gazelor naturale in astfel de situatii se face cu prioritate catre populatie.

Comentarii Facebook