Luni 25 Octombrie

Un nou incubator de afaceri apare în parcul Tetarom 1, pe Tăietura Turcului

 

Extinderea Parcului Tetarom 1, de pe Tăietura Turcului, va permite construcția unui nou incubator de afaceri pentru firmele de start -up.

 

Extinderea parcului pe fonduri europene va fi finalizată în luna iulie 2015. 

 

Avem cereri și pentru spații de birouri și pentru spații de producție, chiar și pentru incubatorul de afaceri, pentru că ne-am gândit printre clădirile pe care le construim să mai fie încă un incubator de afaceri. Actualul incubator de afaceri în care și noi avem sediu este neîncăpător de multă vreme. Cererea e mare pentru firme de start -up. Cei care care doresc să vină într-un incubator de afaceri trebuie să îndeplinească anumite condiții. Să fie o firmă de start -up în primii trei ani de activitate, să prezinte un plan de afaceri, să fie compatibilă cu obiectul de afaceri al incubatorului: să fie o firmă de înaltă tehnologie, să facă consultanță”, a declarat Adela Mîrza. 

 

Lucrările de modernizare şi extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial TETAROM I vor fi realizate de Asocierea formată din S.C ACI SA Cluj, S.C Nord Conforest SA şi S.C Electromontaj SA, valoarea contractului fiind de 42.131.559 lei fără TVA din care finanţarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regional este de 50%.

 

”Potrivit contractului încheiat, constructorul va finaliza lucrările în maximum 17 luni începând de acum. Este un moment pe care îl aşteptăm cu toţii, cu atât mai mult cu cât interesul manifestat de agenţii economici dornici să se stabilească în TETAROM I este unul extrem de ridicat iar aceste noi investiţii şi locuri de muncă nou-create sunt mai mult decât binevenite”, a declarat Vakar Istvan, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de Preşedinte. 

 

Prin dezvoltarea şi extinderea parcului industrial Tetarom I, Consiliul Judeţean Cluj îşi propune extinderea activităţii în domeniul serviciilor suport de sprijinire a afacerilor, care să vină în sprijinul atât al dezvoltării activităţii economice a IMM-urilor autohtone, cât şi cu potenţial de atragere de investiţii străine, care să folosească resursa materială şi umană din regiune, în conformitate cu actualele obiective ale Guvernului României şi cele cuprinse în Strategia de dezvoltare regională.

 

Reamintim faptul că, în acest moment, Parcul Industrial TETAROM I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2000 de noi locuri de muncă. În incinta Parcului Industrial există o hală multifuncţională care cuprinde 1700 mp spaţii de birouri şi 3.200 mp de spaţii de producţie, un incubator de afaceri cu peste 1100 mp spaţii de birouri şi un Centru de afaceri. În prezent, în Tetarom I îşi desfăşoară activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design, valoarea totală a investiţiilor acestora cifrându-se la peste 60 de milioane de euro.

Comentarii Facebook