Un fost student de la UBB Cluj a devenit cel mai bine plătit freelancer din România


Tudor Maier, fost student al Facultății de Științe Economice din cadrul UBB, este cel mai bine plătit freelancer român din domeniul designului grafic, cu un salariu de peste 2.500 de dolari pe lună.

Într-un interviu pentru Business Magazin, tânărul de 32 de ani spune că nimic nu l-ar putea convinge să renunțe la cariera sa și să se angajeze la o companie.

"Niciun job din România, oricât de bine plătit ar fi, nu m-ar putea determina acum să renunţ la statutul de freelancer şi să devin angajat", spune Maier.

Tudor Maier a avut timp de câţiva ani o firmă de publicitate în Alba Iulia şi mai apoi a publicat un ziar de anunţuri şi mică publicitate. Câştigurile ca antreprenor n-au fost însă strălucite, iar presiunea facturilor scadente a fost mereu o problemă, aşa că a devenit freelancer în 2008, căutând de muncă pe platformele specializate unde companii din toată lumea caută mână de lucru pentru diverse proiecte punctuale informează Businessmagazin.ro.

"Începutul a fost foarte slab, cu doar două proiecte în primul an", dezvăluie freelancerul însă acum este propriul său șlef, nu trebuie să se spetească muncind și câștigă mai mult decât suficient pentru a nu avea grija zilei de mâine.

Comentarii Facebook