Un altfel de invatat: My money week la Transylvania College, saptamana in care copiii clujeni invata cum se castiga banii!

Elevii Transylvania College invata inca de la gradinita cum se castiga banii, dar si cum trebui cheltuiti in mod chibzuit acestia.


Toti copiii, de la cei din gradinita pana la cei de liceu, vor avea din nou ocazia sa invete lucruri importante despre bani, vor organiza magazine, vor realiza un spectacol, vor invata cum se castiga banii si cum pot sa ii cheltuie in mod chibzuit.

 

De asemenea, vor invata despre cum opereaza bancile, despre metode inteligente de a economisi bani si despre oportunitati de investitie si antreprenoriat. Elevii din ciclul primar vor primi sfaturi referitoare la domeniul in care doresc sa profeseze de la parintii care vor participa la activitatile organizate in acest sens.

Elevii din liceu vor avea oportunitatea de a participa la un targ de cariere organizat in premiera special pentru ei!


Parintii vor avea de asemenea multiple oportunitati de implicare! Cum?

1.      Participand la la activitatea “Gateste o cina sanatoasa contra cronometru” care va avea loc miercuri, 27 februarie, intre orele 17:00-19:00. Parintii, impreuna cu copiii vor avea ocazia sa gateasca ghidati de un maestru bucatar de la City Plaza, dupa o reteta prestabilita. Cele 10 familii care vor concura vor avea cu siguranta parte de o experienta de neuitat, petrecand o seara frumoasa impreuna. Postul de de televiziune Transilvania L!VE va transmite in direct imagini de la aceasta activitate! Castigatorii vor beneficia de un “Family Brunch in the City” si de alte premii savuroase, oferite de partenerii nostri la aceasta activitate, CITY Plaza si restaurantul Bricks.Detalii in aceasta scrisoare.
2.      Alegand sa sustineti expozitia numismatica pentru care elevii vor avea nevoie de bancnote si monede din diferite tari. Detalii in aceasta scrisoare.
3.      Raspunzand invitatiei copiilor din ciclul primar de a participa la activitatea cu tema “Ce vreau sa fiu cand voi fi mare.” Invatatorii va vor oferi detalii despre aceasta activitate.
4.      Participand la “Scoala Parintilor”, un seminar de educatie financiara pentru parinti, cu tema “De ce trebuie sa crestem copii cu obiceiuri financiare sanatoase?”, oferit de partenerul nostru, domnul Eusebiu Burcas. “Scoala Parintilor” va avea loc joi, 28 februarie intre orele 17:00-18:00 in sala de limba engleza de la et. II, cladirea A.
5.      Incurajand copiii sa participe la competitiile organizate in cadrul acestei saptamani si ajutandu-i sa-si pregateasca prototipul pentru concurs. Detalii aici.
6.      Participand la activitatea “Capsula Timpului”, unde aveti ocazia sa transmiteti un mesaj care va fi inregistrat si dezvaluit abia in 2015, cand Clujul va fi Capitala Europeana pentru Tineret. Taxa de participare la aceasta activitate si de altfel toate fondurile obtinute din diversele activitati organizate in aceasta saptamana vor fi directionate inspre achizitionarea de dotari pentru Spitalul de Oncologie, sectia Onco-Pediatrie.
7.      Raspunzand invitatiei elevilor din gimnaziu de a face parte din public la spectacolul cu tema “Inapoi in Viitor”, organizat in intregime de elevi! Elevilor le revine sarcina de a crea scenariul, decorurile, materialele de promovare, de a vinde biletele. Le este pus la dispozitie un buget minim de operare, pe care ei il vor utiliza in mod creativ pentru a realiza un profit. Detalii aici.
8.      Participand la organizarea magazinelor din ciclul primar, care isi vor pune in vanzare produsele vineri, in ultima zi a MMW. La fel ca si in cazul spectacolului, clasele pornesc de la un buget alocat pe care incearca sa-l utilizeze astfel incat sa realizeze un profit. Competitia va fi cu siguranta stransa!
9.      Alegand sa apreciati pagina de Facebook a programului si sa ne urmariti postarile pentru a fi la curent cu noutatile:
 
Data limita pentru inscrierea la diversele activitati deschise parintilor este stabilita in functie de orar si de timpul necesar pentru organizarea activitatii. Va rugam sa cititi scrisorile atasate in acest sens si sa ne scrieti pe adresa: mmw@transylvania-college.ro.

 

  Ca si in editiile trecute, Transyvania College va simula in scoala o agentie bancara si o bursa virtuala, care le vor oferi elevilor platforme ce vor imita realitatea si unde chiar vor putea opera diverse tranzactii (schimburi valutare, tranzactii la bursa, depuneri bancare).
 

Comentarii Facebook