Turistii straini si-au redus cu o treime vizitele la Cluj. Pretul camerelor este "piperat", similar cu orase celebre precum Paris, Roma sau Viena


Turistii straini se arata tot mai putin interesati de vizitarea Clujului, dovada si cifrele prezentate de Directia Regionala de Statistica Cluj. Fata de anul trecut, numarul turistilor straini a scazut cu 27 %.

In luna februarie, hotelurile clujene au cazat 25.000 de turisti, dintre care 4.138 straini. Hotelierii sustin ca numarul celor care viziteaza orasul este tot mai mic in principal din cauza crizei economice. "Turisti foarte multi nu erau in perioada aceasta, dar erau multe firme care veneau, oameni de afaceri care ne sunat si rezervau camere, dar acum acestia vin tot mai putini. In plus, chiar daca vin, delegatiile au fost subtiate, si in loc sa vina 5 reprezentanti ai firmei mai vine unul, cel mult doi. Este mai mult turism de weekend", a declarat directorul unui dintre cele mai importante hoteluri din Cluj-Napoca.

Cei mai? multi turisti straini provin din Italia, 785, Ungaria, 739, Germania, 440, Franta 265 si Regatul Unit 243. Hotelierii recunosc ca preturile camerelor sunt cam "piperate" si ajung la acelasi nivel cu orase din Europa vizitate de milioane de turisti anual, precum Viena, Roma sau Paris. Tarifele pentru o camera dubla in Cluj-Napoca incep de la 40 de euro si ajung pana la 120.

Cifrele oferite de Directia Regionala de Statistica Cluj reflecta tocmai aceasta realitate. Pentru ca preturile sunt prea mari si vizitatorii stau departe de hotelurile clujene si "indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in luna februarie 2010 a fost de 13,2%, cu 10,1% mai mic fata de luna februarie 2009".??

Comentarii Facebook