Tronsonul din autostrada Transilvania, Turda - Campia Turzii, in pericol sa nu mai fie finalizat


Tronsonul de autostrada de 10 kilomnetri, intre Turda si Campia Turzii este in pericol sa nu mai fie finalizat. Guvernul a alocat pe 2010 suma de 977 milioane de lei, dar numai datoriile catre Bechtel se ridica la 903 milioane.

"In acest context, pana in acest moment nu au fost alocate de la bugetul de stat sume pentru plata in intregime a datoriilor catre firma Bechtel, aceasta notificand in numeroase randuri CNADNR cu privire la reducerea ritmului lucrarilor si, totodata, la posibilitatea concedierii angajatilor. Chiar si in aceste conditii continua lucrarile pe ultimii 10 kilometri ai sectiunii 2B, Campia Turzii-Gilau, dar nu exista o certitudine in ceea ce priveste data finalizarii acestora", sustin reprezentantii Ministerului Transporturilor intr-un document redactat in luna iunie, citat de Mediafax.

Din tronsonul 2B, Campia Turzii - Gilau, au fost terminati 42 de kilometri si acum se lucreaza ultimii 10, care ar trebui finalizati pana la toamna.

Finantarea promisa de Guvern pare a fi insuficienta, asa ca lucrarile ar putea fi stopate. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a solicitat in luna mai companiei Bechtel sa obtina un imprumut pentru continuarea lucrarilor la autostrada pentru ca bugetul statului nu isi permite sa sustina continuarea lucrarilor.

700 dintre cei 1.900 de muncitori de la autostrada Transilvania au fost concediati de la inceputul anului si pana acum pe fondurl reducerii finantarii.

Comentarii Facebook