Majorarea TVA face o gaura de 1,8 milioane de lei in bugetul Regiei Autonome de Transport din Cluj

Potrivit conducerii Regiei Autonome de Transport Urban de Calatori (RATUC) Cluj, majorarea TVA cu 5% si mentinerea neschimbata a pretului biletelor duce la o scadere a veniturilor cu 1,8 milioane de lei.


"Ca urmare a introducerii cotei de TVA de 24% incepand cu 1 iulie a.c, in conditiile in care tariful la transportul de calatori ramane nemodificat, veniturile scad cu 1.825 mii lei", se arata in referatul intocmit de conducerea RATUC si prezentat Consiliului local in vederea aprobarii rectificarii a bugetului Regiei pe 2010. De asemenea, Regia inregistreaza pierderi si ca urmare a nerealizarii investitiilor bugetare programate initial, dar si din cauza scaderii veniturilor din reclama si publicitate. In total, conducerea RATUC estimeaza pentru a doua parte a anului 2010 o scadere a veniturilor cu 3 milioane de lei.

 

Si Regia Autonoma a Domeniului Public va inregistra pierderi din cauza majorarii TVA, pentru ca preturile la o parte din prestatiile executate catre populatie nu vor fi crescute. Numai pentru serviciul de blocari si deblocari roti se estimeaza o pierdere de 13.500 de lei, iar veniturile din activitati de agrement se estimeaza ca vor scadea cu 15.000 de lei.

 

La Regia Autonoma de Termoficare, cresterea TVA va insemna o majorare a subventiei de care are nevoie Regia pana la sfarsitul anului. "Am recalculat necesarul de subventie pentru energia termica livrata populatiei in semestrul II 2010 rezultand o crestere cu 2.250 mii lei", se arata in nota justificativa de rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli al RAT Cluj-Napoca.

 

Proiectele privind rectificarea bugetelor RATUC, RADP si RAT pe 2010 vor fi dezbatute in sedinta de Consiliu local din 15 iulie.

Comentarii Facebook