Tribunalul Comercial Cluj a aprobat cererea Aeroportului Cluj de suspendare a plății ratelor pentru 9 luni


Tribunalul Comercial Cluj a obligat CEC Bank să suspende ratele Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, pentru creditul accesat în vederea construirii terminalelor dfe plecări și sosiri.

Conform sentinței din 7 iulie, Aeroportul Cluj beneficiază de suspendarea plății ratelor pentru 9 luni, în intervalul lunile aprilie - decembrie. 

Creditul pentru care au fost suspendate ratele a fost accesat în 2014, pentru a fi plătite o parte dintre cheltuielile pentru realizarea pistei. 

Culmea a fost că, pentru a solicita suspendarea ratelor, Aeroportul Cluj avea nevoie de acordul Consiliului Județean Cluj, proprietarul acestei regii, dar Consiliul Județean Cluj s-a opus în primă fază, deși suspendarea ratelor ar fi ajutat Aeroportul.

Aeroportul Cluj are de plătit în acest an 3,5 milioane de lei rată și a cerut, la finalul lunii aprilie 2020, Consiliului Județean Cluj, ca și garant al creditului, să își dea acordul pentru amânarea plății ratelor la Cec Bank. Acordul trebuia să fie votat Consiliul Județean Cluj, dar între timp președintele Alin Tișe i-a ”panicat” pe consilierii județeni și i-a informat că Aeroportul a rămas fără bani și că dacă ratele vor fi plătite de județ, atunci ei ar putea fi trași la răspundere și să achite prejudiciul din propria avere. ”Având în vedere circumtanțele actuale, orice sumă mutată pentru anul viitor este benefică. Suma care va fi amânată este o mică parte din cheltuielile Aeroportului Cluj, dar este important orice pas”, spunea atunci David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj.

Îi pune în gardă pe consilieri pentru că dacă vor trebui să voteze în Consiliul Județean Cluj să plătească CJ Cluj creditul, că ar putea fi solidari și să răspundă în cazul în care creditul trebuie achitat de către Consiliul Județean. Dacă tot este război între Tișe și Ciceo de ce trebuie Aeroportul zdruncinat? Practic cererea noastră trebuie să fie votată de consilierii județeni, dar este riscul să nu fie pusă pe ordinea de zi, pentru că se vor teme consilierii județeni”, a spus Mircea Irimie, membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj.

În cele din urmă situația s-a detensionat și consilierii județeni și-au dat acordul pentru suspendarea ratelor, iar în 7 iulie instanța a admis cererea Aeroportului Cluj. 

Comentarii Facebook