Dupa Toyota, si Peugeot si Citroen ar putea avea probleme la pedala de acceleratie

Dupa ce in SUA aproape 5,5 milioane de autoturisme marca Toyota au fost chemate in service din cauza unor probleme la pedala de acceleratie, acum reprezentantii producatorului japonez anunta ca ar putea fi afectate si modelele Peugeot 107 si Citroen C1.

 

Autoturismele sunt construite in aceeasi fabrica din Cehia, unde este ansamblat si modelul Toyota Aygo si folosesc aceleasi piese.

Reprezentantii Peugeot Citroen au admis ca modelele 107 si C1 ar putea fi afectate de problemele aparute la pedala de acceleratie, care se blocheaza in podea. Pana acum Toyota a chemat in service aproximativ 5,3 milioane de autoturisme, in special din Statele Unite ale Americii, unde au fost si suspendate vanzarile pentru 8 modele.

Toyota a anuntat ca ar putea chema in service si 2,3 milioane de autoturisme din Europa, care au aceeasi problema la pedala de acceleratie. Pentru masinile care au fost deja reparate Toyota a cheltuit 553 milioane de dolari, iar din cauza acestor probleme actiunile la bursa ale producatorului japonez s-au depreciat considerabil, pierderea totala este de 25 de miliarde de dolari.

Comentarii Facebook