Citroen si Peugeot cheama in service 100.000 de autoturisme, din Europa, care au probleme la pedala de acceleratie

Producatorii francezi Peugeot si Citroen au anuntat ca au chemat in service, numai in Europa, 100.000 de autoturisme afectate de problemele la pedala de acceleratie.

 

Sunt afectate modelele Citroen C1 si Peugeot 107, produse in fabrica din Cehia, folosita si de producatorul japonez Toyota, care a semnalat primul defectiunea si a retras deja de pe piata cateva milioane de autoturisme.

Peugeot si Citroen folosesc pentru 107 si C1 acelasi model de pedala de acceleratie ca si Toyota Aygo. Reprezentantii producatorului francez de de autoturisme au declarat ca proprietarii vor fi notificati prin posta si ca defectiunea a fost depistata la modelele fabricate intre anii 2005 si 2009.

Pana acum Toyota a chemat in service 4,2 milioane de autoturisme si camionete, vandute pe trei continente, din cauza defectiunii depistata la pedala de accelaratie, care se blocheaza in podea. De asemenea, producatorul japonez a trebuit sa sisteze vanzarile in Statele Unite ale Americii si Canada, pentru 8 modele.

 

Pana acum in Romania nu a fost trimisa nici o instiintare catre proprirtarii celor doua modele la care a fost gasita defectiunea la pedala de acceleratie. Dealerii de autoturisme Peugeot si Citroen nu au facut, la randul lor, nici un anunt public.

Comentarii Facebook