Tot ce trebuie să iei în considerare când cumperi un uscător rufe


Nu contează dacă acum cumperi pentru prima dată un uscător rufe sau ești la al doilea sau al treilea aparat, toată lumea are nevoie de un uscător de haine. Chiar dacă crezi că nu ai nevoie de unul și preferi să îți usuci hainele în stil clasic, atârnate, va veni în cele din urmă o zi ploioasă când vei avea nevoie de acea cămașă uscată la timp. Și pentru asta ai nevoie de un uscător.

Uscătoarele de haine pot fi un aparat greu de cumpărat. Sunt o tehnologie în continuă evoluție, iar noile caracteristici care li se adaugă în mod regulat pot face procesul derutant. Acest lucru este valabil mai ales dacă gospodăria ta s-a extins de la ultima achiziție a unui uscător rufe, deoarece capacitatea actuală de uscător poate să nu mai fie potrivită pentru tine și familia ta. Mai mult decât atât, uscătoarele sunt printre cei mai mari consumatori de energie.

 Dacă vrei să cumperi un uscător nou sau să îl actualizezi pe cel existent, atunci ar merita să consulți ghidul nostru de cumpărare. 

Capacitate

În primul rând, probabil cel mai important lucru de luat în considerare este capacitatea unui uscător rufe. Capacitatea se referă la numărul de persoane din gospodărie care pot folosi uscătorul la un moment dat. De exemplu, dacă locuiești singur sau doar cu o altă persoană, atunci vei avea nevoie doar de un uscător mai mic, în timp ce, dacă locuiești într-o gospodărie cu copiii sau o familie extinsă, vei avea nevoie de unul mult mai mare. 

Uscătoarele de haine au o gamă largă de capacități de greutate, iar ghidul general pentru dimensiunile și greutățile uscătorului de haine este după cum urmează:

-5 kg sau mai puțin: potrivit pentru 1-2 persoane

-5-7 kg: potrivit pentru 3-4 persoane

-7 kg sau mai mult: potrivit pentru 4+ persoane

Dimensiunea

Înainte de a lua în considerare oricare dintre celelalte lucruri din acest ghid de cumpărare, trebuie să iei în considerare mai întâi dimensiunea. La urma urmei, ce rost are să-ți cumperi uscătorul perfect, doar să îl duci acasă și să afli că nu se potrivește nicăieri? Scoate o ruletă și măsoară spațiul în care vrei să alegi uscătorul, apoi compară acest lucru cu măsurătorile uscătorului pe care îl dorești.

Tipuri

Acum este momentul să te gândești la diferitele tipuri de uscător rufe și care dintre ele este cel mai potrivit pentru tine. La o primă privire, aproape toate uscătoarele de haine arată la fel. Deși acest lucru este în mare parte adevărat, există mai multe tipuri diferite de uscătoare de haine care sunt departe de a fi aceleași în ceea ce privește modul în care funcționează.

Iată un rezumat al celor mai frecvente tipuri pe care le vei vedea:

1. Uscător rufe ventilat

Uscătoarele ventilate sunt cea mai comună formă de uscătoare de haine și sunt, de asemenea, cele mai de bază. Montate de obicei pe un perete deasupra mașinii de spălat, acestea funcționează suflând aer cald în tambur, până când hainele sunt uscate. Odată ce acest aer fierbinte a devenit prea umed pentru a se mai usca, acesta este înlocuit cu aer uscat nou.

-Aceste uscătoare sunt populare deoarece sunt:

-Accesibile și ușor de utilizat

-Mai ușoare decât alte modele

Foarte eficiente la uscarea hainelor

Deși, în general, sunt mai ieftine decât alte modele, sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic decât alte modele, ceea ce înseamnă că sunt mai scumpe pe termen lung.

2. Uscător rufe cu condensator

Uscătoarele cu condensator sunt foarte asemănătoare cu cele ventilate, dar sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic. În loc să sufle aer cald pe haine, uscătoarele cu condensator extrag umezeala înainte de a o scurge ca apă condensată.

Nu necesită conducte de guri de aerisire, ceea ce le face ușor de instalat și înseamnă, de asemenea, că nu îți transformă rufele într-o mlaștină prin eliberarea de aer umed.

Așa cum am spus mai înainte, acestea sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât uscătoarele ventilate, dar sunt mai scumpe în avans.

3. Uscător rufe cu pompă de căldură

Uscătoarele cu pompă de căldură sunt tipuri de uscătoare cu condensator care folosesc o pompă de căldură pentru a încălzi apa și apoi extrag apa după ce s-a răcit pentru a o reîncălzi pentru o utilizare ulterioară. Sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic datorită reciclării căldurii și utilizează aproximativ jumătate din energia de la primele două tipuri.

Comentarii Facebook