Un clujean a trăit „experiența” vieții la un restaurant din Cluj. L-a luat cu leșin la nota de plată: „Un «ardel» murat 24 lei”. Și bonul continuă FOTO

Un clujean care a vrut să își scoata în oraș fratele și cumnata veniți în Cluj  a trăit experiența „vieții” când a primit nota de plată la un restaurant cunoscut. Mai ales prețul unui ardei a fost complet neașteptat

Tânărul s-a gândit să fie o ieșire relaxantă la restaurant, nu un adevărat șoc. Alegerea localului a pornit de la o amintire plăcută legată de papanasii lăudați de un coleg de muncă, dar ceea ce a urmat a fost...dincolo de așteptări.

Servirea a fost lentă, iar prețurile… să zicem că au ridicat sprâncene. Tânărul povestește că a comandat carne de vită și papanas, iar cumnata a ales vinete. Ce a urmat l-a lăsat cu gura căscată: papanasul ar fi putut fi confundat cu unul cumpărat de la supermarket, carnea de vită, probabil congelată și decongelată, a fost greu de mestecat, iar farfuriile și sosurile arătau „trist”.

„A venit frate-mio în vizită în Cluj și am zis să-l scot la o masă în oraș. Eu, stând în Bună Ziua și știind că centrul e blocat, ne-am dus la Casa Dacilor, pentru că subconștientul meu a accesat o amintire când un coleg de muncă a lăudat papanașii de acolo într-un mod în care o mamă și-ar lăuda copilul.

Servire destul de lentă (nici cea mai slabă pe care am avut-o vreodată, dar se încadrează sub standardul de mediocru). Nu prea ies în oraș să mănânc, decât fast-food, dar oricum știam la ce să mă aștept. Văd prețurile, piperate bine de tot, dar mă gândeam că și calitatea o să fie pe măsură, aici referindu-mă inclusiv la plating.

Ow boy, I was so wrong, cumnata în primele secunde „mi-e poftă de vinete”; bun, bifez. Eu am zis că încasez o vită, că dacă tot ies rar în oraș să nu-mi comand un pui basic, etc. Comandăm toți, servim bla bla și după ce-mi scoate doamna bonul, vine șocul pe care îl împărtășesc cu voi.

Pe lângă că papanașul a fost ceva ce puteam mânca la Auchan cu 11 lei, a mai avut și ceva gem wanna-be artificial. Carnea de vită a fost ceva înghețat și decongelat forțat, s-a respectat standardul de medie, dar mestecam la ea de mă dureau fălcile, farfuriile arătau pur și simplu trist, sosuri tăiat.e s.a.m.d.

Morala poveștii: next time, comand pizza de la Dino și măcar nu mă frustrez că arunc cu banii pe geam, respectiv 25 de lei PE UN SINGUR ARDEL MURAT”, a povestit tânărul

image.png

Comentariile de pe Reddit au început să curgă imediat, iar comunitatea nu a ezitat să critice, să ironizeze și să compare prețurile: „Cu 44 de lei îți fac salată de vinete să mănânci 3 zile”, „Dă-mi mie 24 de lei și îți fac ardei copți pentru toată familia”, sau „Mie de pe tot bonul cel mai mult îmi place apa la 24 lei 750 ml ”.

Unii au fost mai direcți: „Bro, you got scammed big time”, în timp ce alții au glumit amar: „Stai liniștit că și restaurantul face la fel doar că îți bagă taxa de prost pe urmă.” Nu a lipsit ironia legată de ardeii murati: „Un singur ardel murat… cred că ăsta e în top 3 cele mai simpatice regionalisme.”

Prețurile exagerate au generat și comparații internaționale: „În Grecia aveai la banii ăia un vin la carafă inclus…”, „La sushi se folosește oțet de orez care costă mai mult decât carnea și orezul împreună. Așa că nu mă miră prețurile la ardei și vinete.”

Discuțiile au atins și problema adaosurilor pentru ingrediente simple: „Cum să dai 5 lei extra pe o felie de pâine? Încă 10 pe un strop de smântână. Încă 13 pe niște ceapă!”, iar un alt utilizator a adăugat: „În ceapa aia tăiată la 13 lei m-am blocat și eu. Poate o să șochez pe unii mai tineri dar erau vremuri când pâinea, ceapa și o linguriță de smântână veneau gratis lângă ciorbă.”

Nemulțumirile au atins și întrebarea despre responsabilitatea clienților: „Sunt scumpe, okay, dar nu înțeleg șocul. Nu vă uitați și la preț înainte să comandați de pe meniu?”, „Dacă vrei să ne alintăm doar, comand ceva sau servim o prăjitură la cofetăria Carpați. Altfel fac de mâncare acasă.”

Alți comentatori au dezvoltat discuția despre industria restaurantelor: „Poate nu ai tu bani, poate nu am eu..dar au suficienți cât localurile astea să funcționeze și să aibă profit frumos.”, „Restaurantele preferă mai puțini clienți. Mai puțini bucătari, ospătari, vase de spălat… De ce să facă 10 feluri de mâncare și să câștige 1 leu când pot face 2 feluri și să câștige tot atât?”

Experiențele personale au venit în completarea poveștii: „Cu 20% din bani, gateai tot acasă în 2-3 ore.”, „Am ieșit sâmbătă în Sibiu și m-am așezat la terasa Arini, mare greșeală, nici nu am rămas când am văzut prețurile, am mers la Super Mama.”, „În Cluj așa e regula mai nou. Mâncare sub medie la calitate, dar prețuri de Monaco. Sincer am mâncat mai ieftin în Monaco la restaurante cu mult, mult dar mult peste ce a văzut România.”

Vine și partea comică: „Am citit «tigaia dracului» La ce prețuri sunt…”.

Până și cei care încercau să aducă rațiune au fost ironizați: „Nu prea poți compara ardeii copți de la magazin cu cei făcuți cum trebe. La cei de la magazin e mult prea tare gustul de oțet, acoperă gustul ardeilor care în general nici nu prea au aroma de fum.”

Pe final, tânărul care a experimentat ieșirea a concluzionat că data viitoare va comanda pizza de la fast-food, evitând astfel frustrările și nota de plată exorbitantă: „Next time, comand pizza și macar nu mă frustrez că arunc cu banii pe geam, respectiv 25 de lei pe un singur ardei murat.”

Și, cum spune comunitatea Reddit: „Mai bine mergi să mănânci la restaurante din orașe mai mici, că în Cluj e vai de ele. Prețuri mari și calitate...”

Comentarii Facebook