Tise crede ca proiectul "Aeroport Regional" este blocat dintr-un patriotism local "prost inteles"


Alin Tise, presedintele COnsiliului Judetean Cluj, crede ca proiectul "Aeroport Regional" a cazut pentru ca administratiile din Transilvania dau dovada de un patriotism local "prost inteles".

"Fiecare doreste ca la ei sa fie si un aeroport si un spital regional, fara sa se gandeasca ca trebuie sa clienti. Aeroportul regional este un proiect al meu, in care vreau sa implic toate administratile din Transilvania, dar nu s-a bucurat de succesul pe care il speram. Ideea era sa facem un aeroport regional. Isi doresc dintr-un patriotism prost inteles ca toti sa aiba aeroport, chiar daca nu sunt folosite asa cum ar trebui", s-a plans Alin Tise.

In prima faza, Consiliul Judetean Cluj ar fi vrut sa preia Aeroportul din Targu Mures si sa il administreze la pachet cu cel din Cluj-Napoca.


"Degeaba Muresul concureaza direct cu noi si subventioneaza toate zbourile. Muresul finateaza tot si practica preturi mult mai jos, facand concurenta neloiala, dar cu toate acestea nu au traficul pe care il are Clujul. Au patru zboruri de Budapesta si 4 de Bucuresti. Taromul lucreaza acolo pe pierdere si in curse sunt numai parlamentarii care merg la Bucuresti. Diferenta de pret este subventionata de statul roman, din banii nostri", a mai spus Tise.

In 2 septembrie, presedintii Consiliilor Judetene din Cluj si Targu Mures s-au intalnit si au decis elaborarea unui studiu de oportunitate pentru realizarea asocierii dintre cele doua aeroporturi.

Proiectul va fi dezbatut dupa finalizarea studiului si de plenurile celor doua Consilii Judetene. Daca la Cluj lucrurile sunt in mare parte rezolvate, la Mures, "patriotismul local" ar putea sa ii dea peste cap planurile lui Tise.

Comentarii Facebook