Duminica 28 Aprilie

Surse: Plafonarea prețurilor RCA ar putea fi prelungită până în ianuarie 2024


Tarifele RCA maximale vor fi menținute până la sfârşitul anului. Autoritatea de Supraveghere Financiară ar fi aprobat proiectul de Hotărâre a Guvernului privind menținerea tarifelor maximale RCA, până la sfârșitul lunii decembrie.

Conform unor surse guvernamentale ASF ar fi aprobat proiectul de Hotărâre a Guvernului privind prelungirea perioadei, până la 31 decembrie 2023 de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Potrivit Autorității de Supraveghere Financiară, instituția care a elaborat varianta finală de act normativ, în urma analizelor efectuate, a rezultat că, per ansamblu, tarifele practicate la data de 28 februarie 2023 de către societățile de asigurări sunt mai mici decât prețurile de referință publicate la 7 martie 2023.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să prelungească cu încă 3 luni, până pe 10 ianuarie 2024 și plafonarea prețurilor RCA, dar măsura se va lua de Guvern prin Hotărâre și e nevoie și de avizul Consiliului Concurenței, pentru că prelungirea se face pe legea concurenței. Nu există însă un document oficial”, potrivit hotnews.ro.

Comentarii Facebook