Spitalul Judetean Cluj a obtinut finantare europeana de 53 de milioane de lei pentru dezvoltarea unui centru de cercetare

Proiectul Spitalului Judetean Cluj presupune construirea unui centru de cercetare in zona actualei Clinici de Neuropsihiatrie.

 

"Este vorba de o cladire noua, dotata cu 17 laboratoare, in care se vor face studii interdisciplinare, pornind de la malformatiile intrauterine pana la afectiunile cranio-maxilo-faciale de la varsta adulta", a declarat pentru Stiri de Cluj Cristiana Ciortea, directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj.

 

In noul centru, numit IMOGEN, se estimeaza ca vor lucra 54 de medici-cercetatori si 25 de angajati auxiliari. Activitatile de cercetare se vor desfasura sub supravegherea a patru profesori doctori care vor coordona cele patru mari arii tematice de cercetare: imagistica medicala, obstetrica-ginecologie, oro-maxilo-facial si neurologie.

 

Proiectul a fost depus pentru finantare in cadrul Programului Operational Sectorial- Cresterea Competitivitatii Economice si a fost semnat marti de premierul Emil Boc. Proiectul Spitalului Judetean Cluj este estimat la 53 de milioane de lei.

 

De noul centru vor beneficia studentii si cadrele didactice ale UMF, cei circa 3.000 de pacienti care necesita anual investigatii de tipul rezonantei magnetice, tomografiilor sau radiografiilor, dar si producatorii de softuri, medicamente sau aparatura.

 

Acesta este al doilea proiect european derulat la Spitalul Judetean, dupa ce in luna iulie a fost obtinuta finantarea, in valoare de 4,2 milioane de lei, pentru realizarea unui sistem informatic al unitatii medicale clujene.

Comentarii Facebook