Razboiul gunoaielor a inceput ! Brantner Veres "sufocata" de Rosal disponibilizeaza 20% din angajati


Firma de salubritate Brantner Veres disponibilizeaza 20% din angajati, dupa ce a pierdut lupta cu Rosal si activitatea i s-a injumatatit. Noul contract de salubrizarea menajera a reimpartit zonele deservite de fiecare companie.

Firma Brantner Veres a notificat deja Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Cluj (AJOFM) despre faptul ca "va disponibiliza 54 din 280 de angajati", a declarat Daniel Don, directorul institutiei. Motivul: in urma licitatiei privind salubrizarea menajera, activitatea de colectare si transport a deseurilor s-a injumatatit, si firma nu isi mai permite sa mentina numarul de angajati. Sefii de la Brantner Veres invoca si criza economica pentru a motiva disponibilizarile ce urmeaza sa fie efectuate.


Prin noul contract de salubrizare menajera, firma Rosal a castigat sectorul 1 al Clujului, iar firma Brantner Veres a fost impinsa in sectorul 2, pierzand o serie de strazi pe care le deservea pana acum.

La o privire simpla in contract se poate vedea ca Rosal, firma detinuta de deputatul PDL -ist Silviu Prigoana, a primit "cadou" din partea primariei Cluj-Napoca o zona mai bogata. Sectorul 1 are 163.326 locuitori inregistrati, din care 47.243 de gospodarii si 116.043 de asociatii de locatari/proprietari.

Sectorul al doilea, are 152.114 locuitori inregistrati, din care 61.579 de gospodarii si 90.535 de asociatii de locatari/proprietari.

Afacerea este simpla, Rosal a primit zonele cu blocuri de unde incasarile sunt mai mari, iar Brantner Veres a fost "aruncata" in zona cu case, unde este mai mult de lucru, dar si incasarile sunt mai mici.

 

Nimic nu este intamplator, pentru ca Rosal continua operatiunea inceputa in urma cu cativa ani cand a intrat pe piata de "gunoaie" a Clujului, la interventia presedintelui Traian Basescu pe langa Emil Boc, la acea vreme primar al Clujului. Firma lui Silviu Prigoana a "muscat" in continuu de atunci din bugetul alocat de primarie pentru salubritate si, surse din cadrul primariei Cluj-Napoca, au declarat pentru Stiri de Cluj ca Rosal ar putea deveni singurul furnizor de astfel de servicii in Cluj-Napoca, prin falimentarea Brantner Veres.

Prin noul contract de salubrizare menajera semnat cu primaria, Rosal se obliga sa plateasca anual o redeventa de 100.000 de euro primariei si sa investeasca inca 100.000 de euro in programe de informare, constientizare si de promovare a colectarii selective a deseurilor.

Compania Brantner Veres va plati o redeventa mai mica, de numai 51.000 de euro in fiecare an, si va investi tot 100.000 de euro in primii 3 ani si cate 10.000 de euro in urmatorii 5 din contract, in servicii de informare si constientizare a populatiei.

Comentarii Facebook