Spațiul ideal de locuit în Cluj, pentru cei care vor să lucreze de acasă


Un număr tot mai mare de români doresc să poată lucra, cel puțin parțial, de acasă. La Cluj, un centrul important al IT-ului, procentul este mai mare decât în restul țării. Pandemia nu a făcut decât să accelereze acest trend, determinând multe companii să accepte munca remote pentru angajați.

Lucratul de acasă nu se poate face însă în orice condiții. Sunt câteva lucruri importante de care angajatul are nevoie pentru a fi productiv în afara biroului:

  • o conexiune stabilă la internet de mare viteză
  • spațiu privat suficient și liniște pentru a se putea concentra
  • loc de plimbare pentru relaxare
  • magazine în apropiere, unde să poată merge pe jos
  • legături bune la transportul în comun, pentru a ajunge cu ușurință la locul de muncă, la școală cu copilul, la spital, la instituții publice sau în alte puncte de interes
  • locuri de socializare în apropiere
  • posibilitatea de a avea la îndemână un coworking space

Toate aceste oportunități vor exista la Cluj și în viitorul cartier planificat în zona IRA. Cunoscutul dezvoltator Prime Kapital Development, cu realizări importante în numeroase orașe din țară și străinătate, are un proiect de ansamblu imobiliar brownfield, între strada Plevnei și calea ferată.

În acest areal, o platformă industrială va fi transformată într-un spațiu modern, cu blocuri de locuințe, clădiri de birouri, centru comercial, zone verzi și pietonale și parcări subterane. Configurația proiectului promite să ofere condiții excelente pentru cei care doresc să testeze munca de la distanță, în apartamente moderne, spațioase și luminoase, bine conectate la pulsul orașului, prin multiplele opțiuni de deplasare existente.

Mini-cartierul va fi de tip „vecinătate de 15 minute”, asigurând viitorilor proprietari posibilitatea de a găsi tot ce au nevoie printr-o simplă plimbare de un sfert de oră. Stația intermodală IRA va permite deplasarea rapidă cu mijloacele de transport în comun, iar viitorul culoar de nord realizat de autoritățile locale (Răsăritului – Câmpul Pâinii) va gestiona traficul auto. Desigur, există și varianta de a circula cu bicicleta sau de a parcurge pietonal distanțele scurte și medii, de acasă până la destinația dorită.

Cei care doresc să încerce ceva pe cont propriu pot să-și închirieze un spațiu pentru birou într-una dintre clădirile destinate acestui scop. În acest fel, lucratul remote poate deveni doar un pas intermediar spre independența profesională și financiară. În prima fază, se pot chiar experimenta ambele variante, prin munca remote part-time combinată cu o afacere personală în restul timpului, variantă care ar fi fost imposibilă în alte circumstanțe, când s-ar fi pierdut ore întregi pe drumuri, între diferite locații.

Fie că este vorba de un job flexibil și modern, unde angajatul are opțiunea de a-și desfășura activitatea parțial sau total din afara biroului, sau de lansarea în antreprenoriat cu minimum de efort, proiectul imobiliar al companiei Prime Kapital oferă celor interesați beneficii care pot fi găsite în puține locuri din Cluj sau din țară. Iar proprietarii de imobile din Avalon Estate și Marmura Residence (București), Silk District (Iași) sau Pleiades Residence (Ploiești) pot confirma acest lucru.

Comentarii Facebook