Și bogații plâng câteodată. Un afacerist cu legături în Cluj și-a dat seama că prețurile au crescut cu 30% în magazine


Prețurile mari din magazine ne afectează pe toți, dar au ajuns și cei cu posibilități financiare să le resimtă. Voicu Ienci, un politician retras din orașul Brad, județul Hunedoara, cu puternice legături de afaceri în Cluj, a realizat cu surprindere că prețurile au crescut. 

Voicu Ienci a făcut o postare pe Facebook, de deșteptare, concluzionând că vine criza financiară, iar PNL ar trebui să se preocupe de acest lucru, nu de alegeri interne. Acesta este apropiat de o serie de dezvoltatori imobiliari din Cluj, dar are afaceri în toată Transilvania. Voicu Ienci a fost consilier local în Brad și candidat la alegerile europarlamentare.  

Sunt un aiurit, un om prea orientat spre propriul interior, ca sa observe corect și la timp anumite lucruri ce se întâmplă în jurul lui. Situatia financiara și faptul ca ma gospodaresc singur (vorba vine, e un haos și o lipsa de coerență totala gospodareala mea) m-a încurajat sa nu fiu atent la prețurile de pe rafturi, sa bag în coș și sa pun cardul la casa.

Intamplator, ieri în Auchan, am fost mai atent ca de obicei, iar rezultatul, odată scos din bula proprie, a fost sa constat ca produsele mele obișnuite au luat-o razna, undeva de la 15 la 30% în plus, ca pret. 

Mi-am amintit de un prieten cu mai puține posibilități, care îmi spunea zilele trecute ca mancarea pentru 2-3 zile, ce o cumpara cu 50 de lei, a luat o turnură hotarata spre 100. Atunci a trecut ca un zgomot pe la ureche afirmația lui. Acum mi-a intrat în cap, îmi sta acolo și mă apăsa.

Cîțu spune ca stăm bine, ca românii au cei mai mulți bani în buzunare și cel mai bun trai ever. Isarescu zice ca nu vom putea menține tinta de inflatie propusă anul acesta.Mie îmi pare ca amandoi au dreptate, mai putin partea cu puterea de cumparare.

Mai arunc privirea pe online, mai dau un mesaj doua prietenilor care locuiesc pe afara si aflu ca, în general peste tot, și în zona euro, prețurile la produsele de consum o iau razna în sus. În contextul asta, anuntul lui Isarescu ma inspaimanta si mai tare: criza globală, manifestată prin inflație de data asta, a început iar Romania e iar în curu' gol în iarna economiei.

Nu trebuie sa fii vreun geniu economic sa simti si sa vezi asta. Nu trebuie sa fii vreun geniu politic și sa îți dai seama de ce va urma în următorii 2-3 ani cel puțin. PNL-USR, nu va vad bine. Tot cu alegerile interne, tot cu SIIJ, tot cu imparteala pe posturi și ministere, tot achiziții grozave de pandemie, tot promisiuni neonorate pe scheme de ajutorare si redresare economica, tot cu PNRR la corigență, tot împrumuturi record pe dobanzi asisderea, tot 45% în sondaje?  Încă nu sta rau, oamenii încă va mai cred vreo 6 luni ca guvernati greu după PSD, ca aveti situații sensibile interne, ca o sa porniti motoarele. 

Mai aveți, însă, 2 ani de guvernare, timp în care criza globală nu va asteapta sa va hotarati sa va apucati de oarece treaba, probabil, după cum va cunosc, mare mirare sa o și faceți. Lumea o va lua pe tobogan, România odată cu lumea, procentele voastre electorale odată cu România. Iar o sa stai USR-ul e sa plangi ca PSD, ca hoția, ca Geta mi-a pus piedică la joacă în fața blocului, am căzut în balta și mi-am rupt nădragii în genunchi”, a relatat Voicu Ienci.

Comentarii Facebook