Primul zgarie-nori din Cluj, amanat din lipsa de finantare

 

"Sigma Towers", proiectul de 120 de milioane de euro al lui Arpad Paszkany, care include si un hotel de lux sub brandul Sheraton, se lupta cu dezinteresul bancilor de a mai finanta proiecte imobiliare.

 

Anuntat din 2008, cu inceperea lucrarilor estimata pentru 2009 si finalizare pentru 2011 "Sigma Towers" va ramane deocamdata doar la stadiul de idee. Carmen Cojocaru, hotels marketing manager al Sigma Towers, a declarat pentru Ziarul Financiar ca "demersurile pentru obtinerea unei finantari bancare sunt inca in curs. Aceasta intarziere este cauzata in primul rand de situatia economico-financiara si de schimbarea strategiei bancilor privind finantarea de proiecte".

 

Ca atare , reprezentantii companiei considera ca lucrarile ar putea fi demarate in 2010, dar in nici un caz mai devreme decat inceputul verii.

 

Proiecul "Sigma Towers" include constructia a doua turnuri de maxim 27 de etaje in cartierul Zorilor, in locatia unde functioneaza acum complexul comercial "Sigma Center" , apartinand tot lui Paszkany.

 

In primul turn va functiona hotelul de cinci stele Sheraton, vor exista spatii de birouri si sali de conferinte, iar in cel de-al doilea pe langa birouri vor fi create si spatii comerciale si locuinte de lux.

 

Paradoxal, exista si beneficiari ai acestei intarzieri. Clubul "Obsession", care urma a fi mutat din locatia existenta pentru a face loc constructiei isi continua activitatea in aceesi locatie pentru inca cel putin o jumatate de an.

Comentarii Facebook