Bechtel renunta la disponibilizari, daca Guvernul ii plateste datoria de 200 de milioane de euro

Compania americana Bechtel a anuntat astazi ca renunta la disponibilizari si reia lucrul la autostrada daca Guvernul isi va plati datoria de 200 de milioane de euro. Banii reprezinta lucrarile efectuate anul trecut pe tronsonul de 42 de km intre Gilau si Turda.

La intalnirea de astazi, de la Prefectura Cluj, au luat parte reprezentantii companiei Bechtel, ai sindicalistilor, dar si autoritatile judetene. Purtatorul de cuvant al companiei Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a declarat la final ca "nimeni nu isi doreste sa renunte la cei 2.000 de angajati si sa blocheze santierul. Noi am spus ca vrem sa lucram si am vrea sa angajam si mai multi oameni. Trebuie insa sa fim platiti, avem de recuperat 200 de milioane de euro". Sgarcitu a mai spus ca lucrurile nu arata bine, deoarece Guvernul a anuntat ca in acest an a alocat 700 de milioane de lei pentru construirea de autostrazi in Romania, ceea ce reprezinta in jur de 165 de milioane de euro.

"Acesti bani nu ajung nici pentru plata datoriei asa ca este imposibil sa continuam pe banii nostri. Ni s-a propus de catre Guvern sa esalonam datoria pana in aprilie. Am discutat sa fim finantati dintr-un credit, dar ni s-a spus ca acest lucru ar mari datoria publica lucru neacceptat de organismele europene si FMI", a mai spus Sgarcitu.

Liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat ca sindicatele lupta pentru ca cei 1.933 de angajati sa isi pastreze locurile de munca. "Trebuie gasita o solutie pentru ca sunt multi oameni si pe langa ei vor fi afectati si altii, cei de acasa, daca ei vor ramane pe drumuri. Noi vrem ca Guvernul sa isi plateasca datoria si sa se reia lucrul. Oricum autostrada trebuie terminata in 2013, dar daca se merge asa nu stiu cand va fi gata", a spus Grigore Pop.

Sindicalistii au convenit cu reprezentantii Bechtel sa fie continuat lucrul pe cei aproximativ 15 km, care au ramas neterminati din tronsonul 2 B, intre Turda si Campia Turzii. Discutiile vor fi reluate miercuri.

Comentarii Facebook