Miercuri 1 Februarie

Shaormeriile Mama Manu, închise de Protecția Consumatorilor Cluj


Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj au închis cele cinci locații ale shaormeriei Mama Manu. 

Au fost identificate următoarele probleme: ”produse care au fost depozitate necorespunzător sau la care le-a fost schimbată starea termică, produse fără elemente de identificare caracterizare, lipsă informații alergeni și preparate care provin din produse decongelate și lipsa verificării metrologice aferente cântarelor”. 

Conform inspectorilor de la Protecția Consumatorilor Cluj s-au făcut fotografii în toate cele cinci locații în care se vede mizeria din zonele de preparare a alimentelor, motivul principal pentru care au fost închise shaormeriile. ”Au fost și unele probleme de etichetare a produselor, dar acestea au fost minore. Mare problemă a fost că sub echipamentele în care se produc alimentele nu s-a făcut de mult timp curat și au fost găsite resturi alimentare care pot atrage alte probleme, precum insectele”, a precizat sursa citată.

Sancțiunile pentru fiecare punct de lucru sunt între 30.000 și 80.000 de lei. În plus, s-a dispus închiderea celor cinci shaormerii din lanțul Mama Manu până la remedierea deficiențelor.  Este vorba despre shaormeriile din Mănăștur, de pe strada Piezișă, Bulevardul Eroilor, din campusul studențesc Observator și de la Gară.

În privința controlului de luni, 24 februarie, de la (Baracca - zona bar, Engels, din Piața Engels - bar și bloc alimentar subsol, Hanul Dacilor - bar, și restaurantul Boema - Iuliu Maniu - bar și bloc alimentar), inspectorii spun că măsurile de sistare a activității au fost ridicate pentru că operatorii economici au remediat problemele.

Comentarii Facebook