Senatoarea Cristiana Anghel atacă Legea Antifumat: M-am săturat de nişte doamne frustrate de viaţă

 

Comisia de Sănătate din Senat a respins tentativa de redefinire a spaţiului închis şi înfiinţarea cluburilor de fumători.

 

Raportul de respingere a fost votat de toţi membrii Comisiei de Sănătate. Potrivit proiectului de lege, prin spaţiu public închis se înţelege ”orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”, ceea ce ar fi făcut mai permisivă legea decât cea în vigoare, scrie Mediafax.  

 

Senatoarea Cristiana Anghel i-a făcut frustrați pe cei care se opun proiectului de lege pentru redefinirea spaţiului închis.

 

Eu m-am săturat de nişte doamne frustrate de viaţă - au prea mulţi bani şi au înnebunit, nimeni nu le-a întrebat cum au făcut banii - care cred că poţi să interzici la modul acesta fumatul. Sunt studii care spun foarte clar: în baruri nu se mai fumează, în schimb se consumă etnobotanice la greu, ori alea fac mult mai mult rău”, a declarat Cristiana Anghel, iniţiatoare a proiectului de lege anti-fumat.

 

Eu nu am spus că fumătorii au dreptul să-i deranjeze pe cei nefumători. Eu am zis că este normal, cum era în legea veche, să fie create spaţii speciale pentru fumători. În momentul în care este un nefumător şi intră într-un restaurant, fie el, fie cu copilul, să nu fie deranjat de fumul celui care doreşte să fumeze. Dar dacă mergem pe interzicere, atunci să interzicem tutunul definitiv, pentru că eu nu mă droghez, că drogurile sunt ilegale. Să vedem dacă bugetul de stat poate să suporte asemenea pierderi. Dacă este să mergem pe ceea ce face rău sănătăţii... păi ciroza se face din băutura prea bună şi prea multă. Hai să interzicem şi băutura”, a conchis senatoarea.

Comentarii Facebook