S-a votat majorarea valorii tichetului de masă

 

Deputaţii din Comisia de muncă au aprobat un amendament care permite creşterea valorii tichetului de masă până la 15 lei, de la 9 lei cât este acum.

 

Este iniţiativa unor colegi de-ai noştri prin care se propunea posibilitatea măririi (valorii tichetului de masă-n.r.) până la 13 lei, rămânând valoarea actuală în vigoare şi doar posibilitatea angajatorului de a mări valoarea acestor tichete. A fost un amendament al doamnei Andreea Paul care a crescut valoarea la 15 lei. A fost adoptat”, a declarat preşedintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon.

 

Plenul Camerei Deputaților urmează să dezbată raportul. 

 

Oricum, va rămâne la latitudinea angajatorilor, dacă vor acorda tichetele la valoarea majorată.

 

Guvernul se opune acestui proiect de majorare a valorii tichetelor de masă. ”Guvernul se opune tot timpul în perioade electorale unor astfel de măsuri, dar eu sper că nu are un impact decât benefic asupra bugetului ţării pentru că aceste tichete vor fi cheltuite în comerţ, sunt purtătoare de TVA, de venituri în plus la buget”, a mai spus Adrian Solomon.

 

Senatul a decis înainte că valoarea maximă a tichetelor de masă nu poate depăși suma de 13 lei, dar deputații au mărit cuantumul la 15 lei.

 

Camera Deputaților este for decizional în acest caz. 

 

Impactul pe bugetul consolidat al țării ar fi de 300 de milioane de lei, în cazul adoptării raportului. ”Se bucură de tichete doar acele spitale care au execedent bugetar nu toate, de asemenea, regiile autonome şi toate societăţile cu capital de stat practică acest tip de stimulare a muncii şi de aceea probabil că s-a făcut acel calcul, dar el nu este un impact pe bugetul consolidat al ţării, că nu bugetul de stat acordă aceste tichete”, a mai spus Solomon.

Comentarii Facebook