Șeful OPC România, despre supermarketuri: ”Suntem tratați ca pelicanii Europei. Nu primim bunuri de aceeași calitate a concetățenilor Europei”


Horia Constantinescu, preşedintele Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, a explicat că supermarketurile din România îi tratează pe români ca cetățeni de mâna a doua.

Suntem consternați de faptul că suntem singurii care evaluează rafturile asistate în sens al temperaturii din magazine. Acestea reușesc să rămână în magazinele din România peste durata imaginată de producător, ajungând undeva la 13-14 ani, cu toate că ar trebui înlocuite undeva la 7 ani.

De asemenea, vorbim de o carență de personal, lucru cu care toate industriile se confruntă astăzi. Dar asta nu scuză lipsa de igienă.

Continuăm cu fructele și legumele. Suntem tratați ca pelicanii Europei, nu primim bunuri de aceeași calitate a concetățenilor Europei din vestul acesteia. Este vorba de un dublu standard la cum suntem tratați de unii retaileri, nu cu referire exclusiv la produse. Unul dintre importatorii și distribuitorii principali de legume-fructe, primește aceste produse de calitatea a două, le re etichetează cu calitatea întâi și le trimite magazinelor.

De asemenea, modul în care sunt depozitate alimentele, chiar în spațiile ce ar trebui să fie sigure pentru acestea, constatăm că nu s-au mai făcut renovări de ani de zile”, a precizat, la Antena 3, Horia Constantinescu.

Comentarii Facebook