Seful Comisiei Europene: "Invatati sa luati banii europeni!" - VIDEO


Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a declarat la Bucuresti, la "Summitul Dunarii", ca Romania trebuie sa invete sa absoarba fondurile europene.

"Accesarea fondurilor este dupa parerea mea problema cruciala a Romaniei. Romania poate sa primeasca sume care sunt dintre cele mai importante din Europa pentru dezvoltare economica, regionala, sociala. Dar efectiv, nivelul de executie este cel mai scazut din toata Europa. Asta discut astazi cu presedintele si foarte curand ii voi trimite o scrisoare cu cateva sugestii concrete, sa vedem daca nu gasim o solutie sa amelioram ritmul de executie", a explicat Jose Manuel Barroso, intr-un interviu acordat ProTV.

Seful Comisiei Europene a mai spus ca Romania ar putea trece mai repede peste criza economica, cu ajutorul banilor europeni.

"Acest gen de masuri, pe care Romania este pe cale sa le ia este indispensabil. Stiu ca sunt extrem de dure, insa nu sunt necesare pentru ca Bruxelles-ul le impune, ci pentru ca daca nu exista un echilibru al finantelor publice, nu veti avea increderea pietelor. Fara asta nu pot exista investitori, crestere economica, locuri de munca. Este important ca, pe de o parte sa avem o politica riguroasa a finantelor publice si, in acelasi timp, sa profitam la maximum de fondurile structurale pentru a veni in ajutorul celor mai vulnerabile categorii si pentru a facilita investitiile care sa duca la o crestere in Romania", a spus Barroso.
 
Seful Comisiei Europene, Jose-Manuel Barroso, s-a aflat la Bucuresti, unde a participat la "Summitul Dunarii", alaturi de reprezentantii altor 14 tari din regiune.

Comentarii Facebook